Effektive fotobokser

Dette var de mest innbringende fotoboksene i fjor

På den verste strekningen blir åtte av tusen biler tatt i automatisk trafikkontroll.

VERSTING: Fotoboksen i Rælingstunnelen på Riksvei 159, mot Lillestrøm, i Akershus blinket hele 6.969 ganger i 2017 og sørget for at 57 personer mistet førerkortet. Dermed vant boksen konkurransen om å ta flest kjøretøy i kalenderåret. Foto: Svein Nordrum / NTB scanpix
VERSTING: Fotoboksen i Rælingstunnelen på Riksvei 159, mot Lillestrøm, i Akershus blinket hele 6.969 ganger i 2017 og sørget for at 57 personer mistet førerkortet. Dermed vant boksen konkurransen om å ta flest kjøretøy i kalenderåret. Foto: Svein Nordrum / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotoboksen i Rælingstunnelen på riksvei 159, mot Lillestrøm, er den fotoboksen som tok flest fartssyndere i 2017. Der ble hele 6.969 overtredelser fanget på film i løpet av fjoråret.

Totalt registrerte de norske boksene 157.000 fartsovertredelser. Totalt resulterte det i 242 millioner kroner i bøter og 780 førerkortbeslag.

Lenger ned i saken kan du se lista over de 25 fotoboksene som fanget flest overtredelser på film i 2017.

Fylkesoversikt

Oslo (1) og Akershus (6) er «fylket» med flest bokser på topplista. De totalt sju boksene fanget i alt 20.060 fartssyndere, noe som gjorde at 194 mistet lappen.

Hedmark og Hordaland har begge fem fotobokser på lista.

Til tross for at Rælingstunnelen i Akershus er den klart flest overtredelser og førerkortbeslag, er det imidlertid fotoboksen ved Hoved/Brattås på E18 i Telemark som innbrakte mest penger i statskassa. Der ble det betalt nærmere 14,5 millioner kroner i bøter i løpet av fjoråret.

Satt opp imot antall kontrollerte kjøretøy skiller Telemark-boksen seg desto mer ut i toppen: Hele sju av tusen kjøretøy framkalte blitslys fra boksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer