Årets mest solgte biler:

Dette var nordmenns favoritt-biler i 2018

Halvparten av modellene på topplista er rene elbiler.

POPULÆRE BILER: Mens nordmenn har slitt med å få tak i de ettertraktede elbilene Hyundai Kona (t.v.) og Opel Ampera-e (t.h.) har Nissan levert jevnt og trutt av sin Leaf (bak). Foto: Jamieson Pothecary
POPULÆRE BILER: Mens nordmenn har slitt med å få tak i de ettertraktede elbilene Hyundai Kona (t.v.) og Opel Ampera-e (t.h.) har Nissan levert jevnt og trutt av sin Leaf (bak). Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Fjoråret er historie. Dermed er det tid for å oppsummere 2018 på alle mulige måter. Vi synes bilsalget er så morsomt at vi gjerne vil se ekstra nøye på de ti modellene som solgte best.

Vel bekomme.

10. Renault Zoe

Solgt 2018: 3141 biler. Elektrisk.

Et par år etter at Renault avduket sin nye Zoe med 400 kilometers rekkevidde, er elbilen Norges tiende mest solgte bil.

9. Toyota Rav4

Solgt 2018: 3627 biler. Hybrid.

Toyota er et merke som står støtt på beina i Norge. Rav4 er en vinneroppskrift for folket som elsker SUV. Modellen vi testet for snart tre år siden er Norge niende mest solgte bil, men oppe på fjerdeplass på SUV-lista for 2018.

Snart kommer imidlertid en helt nye Rav4. Den vil nok få enda mer fart på nybilsalget, sammenlignet med den utgående modellen. Toyota Rav4 Hybrid spås faktisk å kunne bli Norges aller mest solgte SUV.

8. Tesla Model S

Solgt 2018: 3633 biler. Elbil.

Tesla har vært en revolusjon for elbilene. Det kan man se i denne sammenligningen, som går helt tilbake til 1899.

Til tross for at Model S er langt fra noen nyhet, går salget av den store amerikaneren fortsatt som ... ja, som en stor elbil med lang rekkevidde. Elon Musks første storselger havner maginalt foran enda mer erfarne Rav4 på salgslista, med seks flere biler solgt.

7. Volvo XC60

Solgt 2018: 3687 biler. Flere drivlinjer (ikke helelektrisk).

Det er bare ett år siden vi omtalte Volvo XC60 T8 - ja, den med den gang avgiftsmessig gunstig hybridmotor - som det beste Volvo-kjøpet. Den motoren er nok meget medskyldig i at svenskenes nest største SUV-modell er Norges sjuende mest solgte bil.

6. Toyota Yaris

Solgt 2018: 3856 biler. Hybrid.

I 2017 ble endelig våre bønner hørt - Toyota Yaris Hybrid var endelig blitt den bilen vi hadde etterspurt så lenge. Japanerne kuttet nemlig forbruket vesentlig da det midt i året kom en oppdatering av bilen. Likevel fikk ikke Yaris det beste terningkastet da vår anmelder testet bilen.

Dermed ser vi at Toyotas mest solgte bil i Norge såvidt havnet på den nedre halvdel av topp 10-lista for 2018.

De fem mest solgte bilene i 2018 følger under:

5. Mitsubishi Outlander

Solgt 2018: 4323 biler. Hybrid.

Mitsubishis SUV gjør det sterkt i Norge. Takket være en avgiftsgunstig hybridmotor er den faktisk Norges femte mest solgte bil og den nest mest solgte SUV-en.

Enda mer oppsiktsvekkende er det kanskje at Mitsubishi Outlander er Norges mest solgte bil, som ikke er helelektrisk.

4. Tesla Model X

Solgt 2018: 4981 biler. Elektrisk.

Elbilen Model X er Norges mest solgte SUV. Da vi testet modellen med den største batteripakka - såkalte P100D - arresterte vi den både for stiv pris og for mange feil.

Men man kan ikke stikke under stol at Model X er en god bil, som mange vil ha. I 2018 var det 4981 av disse.

3. BMW i3

Solgt 2018: 5687 biler. Elektrisk.

For to år siden gav vi BMWs norske bestselger en femmer på terningen, til tross for at elbilen den gang ikke kunne tilby like stor batteripakke som i dag.

BMW har fortsatt skikkelig vind i de elektriske seilene, og når hele 5687 solgte elbiler i 2018. Med det var i3 Norges nest mest populære rene elbil i fjor.

2. VW Golf

Solgt 2018: 9859 biler. Flere drivlinjer.

Klassikeren Golf kommer i flere drivlinjevarianter på det norske markedet. Volkswagen har slitt med leveringen av den norske elbilfavoritten e-Golf. Etter ti år på toppen av bilsalgstronen er det nå slutt for VW Golf.

Likevel tar den klassiske Norges-favoritten en klar andreplass i bilsalget 2018, med 4172 flere solgte enn BMWs lille i3.

1. Nissan Leaf

Solgt 2018: 12.303 biler. Elektrisk.

Den nye generasjonen av Nissan Leaf kom til Norge i starten av 2018, og allerede i den første måneden var den Norges mest solgte bil.

Og slik har det fortsatt for japaneren. Når konkurrenter som Opel Ampera-e og Hyundai Kona har slitt med å levere biler, har nemlig Nissan levert jevnt og trutt til det norske markedet.

Det har ført til at Leaf totalt solgte 12.303 biler i fjor - hele 2444 flere enn VW Golf på andreplass.

Gratulerer - eller omedetōgozaimasu, som de ifølge Google Translate sier i Japan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer