Prøvekjørt: VW I.D.

Dette vet vi om Volkswagens nye elbilsatsing

VW har ikke bare laget en elbil, men et helt konsept av elbiler. Vi har kjørt den første, som kommer i 2020.

SLIK SER DEN UT, FORELØPIG: VW regner med at I.D. blir deres nye Golf, som i sin tid overtok for Bobla. Men I.D. blir elektrisk. Foto: Ingo Barenschee
SLIK SER DEN UT, FORELØPIG: VW regner med at I.D. blir deres nye Golf, som i sin tid overtok for Bobla. Men I.D. blir elektrisk. Foto: Ingo Barenschee Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er den største hendelsen fra VW siden Bobla og Golf, forteller selskapet selv – og den er elektrisk.

- Volkswagen skal elektrifiseres, og innen 2025 skal vi produsere en million elbiler i året.

Dette var budskapet toppsjefen i VW Matthias Müller formidlet da han fortalte en hel verden hvordan bilprodusenten skulle reise kjerringa etter dieselskandalen. Konseptbilen I.D. er derfor bare første bil ut fra en rekke nye elektriske modeller.

Mener alvor

Konseptbilen I.D. ble førte gang vist på bilmessen i Paris høsten 2016, og VW frem det de selv mener er den tredje store æraen, etter Bobla og Golf.

Konseptnavnet er I.D., men dette blir ikke bilens endelige navn, når den kommer på markedet i 2020.

VW I.D er bygget på en helt ny plattform, kalt MEB. Denne er laget ene og alene for batterielektriske biler. Plattformen i seg selv er modulær, og kan strekkes eller kortes etter hvilken type bil den skal benyttes til. Som i alle andre batterielektriske biler ligger batteripakken som en del av gulvkonstruksjonen.

Selvkjørende nivå 4

Når produksjonsversjonen av I.D. kommer på markedet i 2020, så er dette alt for tidlig med tanke på selvkjørende biler. VW forventer ikke at man har kommet lenger enn til nivå 4 innen selvkjøring før i 2025, men dersom du kjøper VWs elbil allerede i 2020, så er denne det VW kaller «level 4-ready».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer