Familietest: Skoda Enyaq Sportline iV80 2022

Dette vil vi ha mer av

Skoda har gått fra å være latterliggjort til familiens beste venn. Nå har de grunn til å være stolte.

STOLTE: Skoda Enyaq har kastet den bakre logen og kjører på med store bokstaver. Foto: Øystein B. Fossum
STOLTE: Skoda Enyaq har kastet den bakre logen og kjører på med store bokstaver. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skoda. Det er ikke fryktelig lenge siden det tsjekkiske egennavnet ble forbundet med biler av ikke ypperste kvalitet ... for å si det sånn.

Men det har skjedd noe. Med tiden har Skoda utviklet seg til å bli meget interessant. Naturligvis har Volkswagens Skoda-oppkjøp i 1991 mye å si for utviklingen, og nå er de tsjekkiske bilene stort sett bygd på samme plattform som blant annet Audi og Volkswagen.

Det er også Skoda Enyaq, som er trilling av både Audi Q4 e-tron og VW ID.4. Og nå later Skoda til å ha blitt vel så populær som søsknene - kanskje enda mer.

For et par år siden skiftet Skoda ut emblemet på baksiden av populære Octavia, med bokstavene S K O D A - et tegn på selvtillit og stolthet. Trenden følges naturligvis opp av Enyaq.

Populær

I skrivende stund, og så langt i 2022, er disse tre bilene også Norges tre mest solgte (leverte) nybiler. Etter elleve dager må man dog selvsagt ta tallene med en klype salt, da registreringsstatistikken varierer veldig etter når lasteskipene kommer til landet.

2021 sett under ett var Skoda Enyaq Norges femte mest solgte elbil, med 5711 registreringer - til tross for store leveringsproblemer forbundet med produksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer