Dashbord

Dette vil vi ikke ha

Etter mye kritikk fra kundene, planlegger VW å skrote de nye berøringstastene i bilene og gå tilbake til vanlige knapper.

MODERNE OG DÅRLIG: Kundene vil ha tilbake de gamle, gode knappene. De moderne berørings-platene er vanskelig å bruke og det er lett å trykke feil. Foto: VW
MODERNE OG DÅRLIG: Kundene vil ha tilbake de gamle, gode knappene. De moderne berørings-platene er vanskelig å bruke og det er lett å trykke feil. Foto: VW Vis mer
Publisert

Det er VW-sjef Thomas Schäfer som selv forteller dette på Linkedin.

Her forklarer han at bilprodusenten vil lytte nøye til hva kundene ønsker seg i årene framover:

- Vi girer opp satsingen på elektriske biler. Før 2026 vil vi ha ti nye modeller på veien. Vi skal gjøre betjeningen i bilene våre enklere. For eksempel skal vi få tilbake rattet med vanlige knapper. Det er det kundene vil ha, sier Schäfer.

I flere av sine modeller, blant annet de dyrere utgavene av Golf og Tiguan, har VW erstattet de tradisjonelle knappene med små berørings-plater. De gir feedback i form av små vibrasjoner når man trykker på dem. Tanken har vært at dette skal gi bilen et mer eksklusivt preg enn vanlige knapper.

Knappene enklere å bruke

Det motsatte har skjedd. Kundene har kritisert berørings-platene og mener de er vanskeligere å bruke under kjøring og lette å trykke feil på. De vil ha tilbake de gode, gamle knappene. Det får de nå, ifølge VW-sjefen.

Vi har tidligere fortalt om en test vår svenske kollega Vi Bilägare gjorde, der de sammenliknet førermiljøet i de nyeste Volvo-modellene med gamle V70 fra 2005. Det viste seg at betjeningen i den gamle Volvo-en var mye enklere og raskere og tok mindre oppmerksomhet fra veien og kjøringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer