Diesel i Zafira og Astra

Opel utvider sitt modelltilbud med to nye dieselmotorer: Zafira får sin første diesel noensinne, og Astra får en større og kraftigere dieselmotor enn den som tilbys nå.

Diesel i Zafira og Astra
Publisert

Begge de nye dieselmotorene er 2-litere, og hva Opel kaller ECOTEC-motorer med fire ventiler og direkteinnsprøytning. Og selv om Astra får en sterkere utgave, er disse to motorene i grunnen den samme. Begge vil komme i salg i Norge, men den norske Opel-importøren har ikke tatt noen konkret avgjørelse på når dette blir ennå.

Første for Zafira

Zafira er rimelig fersk på markedet ennå, og denne dieselmotoren blir Zafira sin første. Tidligere kun tilgjengelig med bensinmotorer, utvides tilbudet med en 2,0-liters dieselmotor. Med fire ventiler, direkteinnsprøytning og turbolader kan denne yte 82 hestekrefter på sitt beste. Maksimalt dreiemoment er på 185 Nm ved 1.500 omdreininger i minuttet. Akselerasjonen fra 0-100 kilometer i timen gjøres unna på 17,0 sekunder, og videre fra 80 til 120 kilometer i timen på 20 sekunder. Toppfarten til Zafira med denne 2,0-liters dieselmotoren er 160 kilometer i timen.

Sterkere diesel for Astra

Med denne nye ECOTEC-motoren får Astra sitt andre dieselaltarnativ her til lands. Dette er også en 2,0-liter, og selv om denne er noe sterkere (100 hestekrefter) enn den ovenfor nevnte dieselen i Zafira, er Astra sin nye diesel bygget på basis av den litt svakere Zafira-motoren – men tilført ladeluftkjøling, som blant annet også har bidratt til et høyere dreiemoment. Maksimalt dreiemoment er 230 Nm ved 1.950 omdreininger i minuttet. Med denne dieselen akselererer Astra fra 0-100 kilometer i timen på 12,0 sekunder, og fra 80-120 kilometer i timen bruker den 13,0 sekund i femte gear. Toppfart er 188 kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer