VW Golf

Diesel og stasjonsvogn forsvinner

Tre hybrider, GTI og R får fortsette i Norge

HYBRID: Golf i generasjon 8 kommer med uttallige motor og drivlinje-varianter, men i Norge nøyer man seg foreløpig med noen få utvalgte. Foto: VW
HYBRID: Golf i generasjon 8 kommer med uttallige motor og drivlinje-varianter, men i Norge nøyer man seg foreløpig med noen få utvalgte. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svært mange har avskrevet den splitter nye VW Golf på grunn av selskapets helt nye elektriske ID3, som er i akkurat samme segment.

Golf, ikonet som har vært nr. 1 i Norge hele 18 år og solgt i over 270 000 eksemplarer, er faktisk Norges mest solgte bil gjennom tidene.

Ser vi på salgstallene til Golf de siste årene, har det stort sett vært solgt e-Golf og den ladbare GTE. Derfor har det vært usikkerhet om hva slag skjebne de forskjellige Golf-modellene ville få her i Norge, for de finnes i uttallige motorkombinasjoner fra fabrikken.

Nå melder importøren at Norges mest solgte bil gjennom tidene kommer i nye versjoner:

  • Golf GTI
  • Golf GTE
  • Golf Style eHybrid,
  • Golf TSI 190 4 Motion
  • 110 eTSI

Mange vil sikkert savne diesel og firehjulstrekk. Det får man ikke i denne klassen lenger.

110 eTSI

Den nye inngangsmodellen i Golf-programmet blir mildhybriden eTSI 110 hk med DSG automatgir. Den vil blant annet ha «Front Assist» med nødbremsfunksjon, prediktiv cruisekontroll, «Lane Assist» og LED-frontlykter, tresoners klimaanlegg og de digitale instrumentene «Innovision Cockpit» som standard med priser fra 343.700 kroner

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer