Diesel og store motorer

Nordmenn er i ferd med å riste av seg diesel-fobien.

Publisert
Sist oppdatert

Dieselmotoren har gjennomgått en teknologisk revolusjon det siste tiåret. Dagens moderne dieselmotorer er både stillegående, sterke og gjerrige, noe våre venner på kontinentet har funnet ut for lenge siden. Biler med dieselmotorer under panseret utgjør nå 35 prosent av nybilsalget i Europa.

13,2 prosent

Men det er ikke bare franskmenn, spanjoler og tyskere som har oppdaget den nye dieselteknologien. Stadig flere nordmenn velger nå dieseldrift og i 2001 kom dieselandelen av nybilsalget opp i 13,2 prosent. Det er en voldsom økning sammenlignet med 1999, da kun 8,2 prosent av nybilkjøperne valgte diesel.

Glad i store motorer

Til tross for at det norske bilavgiftssystemet slår hardt ned på stort slagvolum, viser statistikken at stadig flere nordmenn unner seg en stor motor. Mens kun en av fire biler som ble solgt i 1999 hadde motorer med mer enn 1,8 liter slagvolum, tok hver tredje nybilkjøper seg i fjor råd til en stor motor.

Relaterte artikler:

 • Mondeo og RAV4 vinner, Golf taper
 • Rikingenes yndlingsbiler
 • Toyota størst, Ford i vinden, VW sliter
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer