Diesel-Porsche nærmer seg

Mye tyder på at Porsche snart kommer til å lansere en dieselmotor i luksus-SUVen Cayenne.

Publisert
Sist oppdatert

Det hevdes i alle fall høylytt på en rekke av de viktigste bilnettstedene verden over. Ryktene stammer opprinnelig fra det tyske bransjebladet Automobilwoche hvor en bransjeekspert har latt seg sitere på at Porsche kommer med en dieselmotor allerede rundt midten av neste år. Mars 2009, i forbindelse med Genève-utstillingen, anses som et sannsynlig visningstidspunkt.

Døren på gløtt

Utgangspunktet for spekulasjonen ligger hovedsakelig i to forhold. For det første har Porsche-ledelsen nå sluttet å kategorisk avvise at man kommer med en dieselmotor. I stedet har selveste høvding Wiedeking åpnet for at nettopp dieselteknologien kan være et ledd i å forbedre gjennomsnittelige forbruks- og utslippstall.

Forbruk må ned

Og forhold nummer to ligger nettopp i dette. Porsche må forbedre forbrukstallene sine. Både på grunn av de økende drivstoffprisene både i Europa og USA, men også på grunn av CO2-lovgivningen EU er i ferd med å innføre. Høyt snittforbruk kan føre til store bøter for Porsche.

Hybrid

Det er allerede klart at man jobber med en hybridversjon av Cayenne med kombinasjonen bensin- og el-motor. Denne kommer nok imidlertid ikke til å være klar før neste generasjon Cayenne er på banen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer