Dieselbilene sto for halve bruktbilsalget i 2019

Tall fra Finn viser dessuten at elbilene utgjør en liten andel blant solgte bruktbiler.

DIESEL: Bruktbilsalget av dieselbiler er høyt, viser tall fra Finn.no. Her en BMW X3 fra en test i 2016. Foto: Jamieson Pothecary
DIESEL: Bruktbilsalget av dieselbiler er høyt, viser tall fra Finn.no. Her en BMW X3 fra en test i 2016. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

474.737 brukte biler fikk en ny eier i 2019. Det utgjør nesten 77 prosent av det norske bilmarkedet.

Nesten halvparten av alle omregistreringer i fjor var en dieselbil, mens om lag åtte prosent var elbiler, skriver Finn.no i en pressemelding.

- Diesel på vei opp

- Tallene våre fra 2019 viser ganske tydelig at de som dømte dieselbilen nedenom og hjem tok veldig feil, sier Magnus Frøshaug Ryhjell, forretningsutvikler på Finn motor.

Både søk på dieselbiler og det faktiske salget av brukte biler på Finn bekrefter at diesel er på vei opp og elektrisk på vei ned, mener Ryhjell.

Også salgstiden på dieselbiler har gått ned det siste året.

- Salgstiden på dieselbiler har gjennom 2019 blitt redusert med 12,5 prosent. Elbilene på sin side har hatt en 12 prosent økning i salgstid. Dieselbiler selges nå 15 prosent raskere enn elbiler, sier Ryhjell.

Han viser også til at elbilene har større prisreduksjon enn dieselbilene.

- Den gjennomsnittlige prisreduksjonen på en dieselbil på FINN har falt med 25 prosent fra første til andre halvår av 2019, og prisreduksjonen er i snitt 47 prosent lavere på en dieselbil enn på en elbil. Elbilens priskutt er også økende, sier Ryhjell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.