Dieselforbudet: Sjekk om din bil står på svartelisten

Se hvilke biler som står på FY-listen og hvilke biler som er godkjent.

DIESELFORBUD: Snart kan det bli dager om vinteren hvor det for enkelte blir forbudt å kjøre i storbyene.  Foto: PANTHER MEDIA
DIESELFORBUD: Snart kan det bli dager om vinteren hvor det for enkelte blir forbudt å kjøre i storbyene. Foto: PANTHER MEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Av bilene som selges på det norske markedet i dag er det 811 modeller som ikke blir rammet av det foreslåtte dieselforbudet fordi de tilfredsstiller Euro 6-kravene.

Til gjengjeld selges det 1.195 biler som selges som ikke får kjøre inn i byene, dersom det varslede dieselforbudet blir innført.

Dette er utslippets verste fiende

Har du en dieselbil som er så gammel at den ikke lenger står på listene, eller finnes ny i butikkene, så hører den definitivt til i svartelisten. Da kan du ganske enkelt ikke regne med å kunne kjøre inn i byene på dager hvor forbudet trer i kraft.

De byene som ligger dårligst an med tanke på luftkvalitet, og dermed når det gjelder kjøreforbud, er Trondheim, Oslo og Bergen.

Spørsmålet er selvsagt hvilke biler som rammes av et eventuelt kjøreforbud.

For å gi deg svaret har vi, basert på opplysninger fra kjøretøyregisteret til Opplysningsrådet for veitrafikk AS, satt opp to lister: Den ene viser hvilke biler som blir utestengt på disse dagene, og den andre viser hvilke biler som vil tillates.

SE LISTEN OVER FY-BILENE HER

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer