Dieselskandalen

Dieselgate-berørte VW-kunder krevd for 17.000 kroner

Volkswagen har krevd at berørte av dieselskandalen må skifte del til 17.000 kroner, før bilene kan oppgraderes. Nå er NAF bekymret.

I MER TRØBBEL? NAF melder om at flere VW-kunder har fått krav på opptil 17.000 kroner for å utbedre bilene før systemoppgradering. Foto: AFP PHOTO / PAUL J. RICHARDS
I MER TRØBBEL? NAF melder om at flere VW-kunder har fått krav på opptil 17.000 kroner for å utbedre bilene før systemoppgradering. Foto: AFP PHOTO / PAUL J. RICHARDS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Medlemmer forteller oss at de blir bedt om å skifte EGR-ventil før programvare-oppgradering kan gjennomføres, og at de selv må betale regningen på omkring 17.000 kroner. Det er en stor utgift vi mener bileierne ikke skal betale for, sier Inger Elisabeth Sagedal til Dinside.

NAFs kommunikasjonssjef er nå bekymret for at både NAFs egne medlemmer og ikke-medlemmer må betale en stor regning de ikke skal ta.

Dette har bilorganisasjonen skrevet om i et nyhetsbrev til sine medlemmer.

Dieselbilene bidro til et rekordstort bruktbilmarked.

150.000 rammet

Det var høsten 2015 at diesel-skandalen slo til som en stor bombe i bilverdenen.

Det ble da avslørt at Volkswagen-konsernet hadde installert ulovlig programvare i flere av dieselbilene sine, og på den måten jukset seg til lavere utslippsdata.

«Dieselgate» var et kraftig slag i ansiktet for Volkswagen, som ble pålagt å installere ny programvare i de berørte bilene. I Norge var det snakk om cirka 150.000 biler.

Forventer at importøren betaler

Utbedrings-arbeidet har imidlertid blitt noe forsinket her til lands. Og det er først nå NAF har fått fått en liten smakebit på ting som ikke har gått riktig for seg i prosessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer