Dieselseier på Le Mans

24-timersløpet på Le Mans er Holmenkollsøndag for 235.000 bilsportinteresserte på banen og innpå 20 millioner TV-seere i Europa. Audi halte i land historiens første dieselseier på Le Mans.

Publisert
Sist oppdatert

LE MANS (DinSide Motor): Seieren til Audi R10 er sensasjonell. R10 er en helt ny bil og med diesel på tanken. Reglementet har gitt Audi muligheten til å utvikle en motor som yter over 650 hestekrefter, og der et spesielt høyt dreiemoment gjør den konkurransedyktig overfor bensinbilene.

Dansk helt

Det er ingen tvil om hvem som er den store Le Mans-helten for tiden; danske Tom Kristensen har seks seire siden 1997 (Rettelse 21/6: Tom Kristensen har syv seire på Le Mans, fem med Audi, en med Bentley, og den første tok han med en Porsche i 1997). Før starten klokken 17.00 på lørdagen holdt han et show med DTM-Audien han kjører til vanlig, et show som stort sett gikk ut på å produsere gummirøyk til et jublende publikum.

Kristensen kjørte mange fantastiske runder med sin nummer 7 Audi R10, men måtte på grunn av to runder med lange stopp for reparasjoner nøye seg med tredjeplass. Vant gjorde Audien med førerteamet Emanuele Pirro, Frank Biela og Marco Werner. Uten tekniske problemer er det sannsynlig at dansken hadde fått sin syvende Le Mans-seier, og Audi både første- og andreplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer