Dinside har kjørt råskinnet BMW X5 M!

Opplevelsen med BMW X5 i M-utførelse grenser til det surrealistiske.

ULV I FÅREKLÆR: Det er ikke noe sportsbil-interiør, men så er da heller ikke BMW X5 noen sportsbil - selv ikke med 575 M-krefter. Men for en kraftpakke, og for et avsindig drag! Foto: KNUT MOBERG
ULV I FÅREKLÆR: Det er ikke noe sportsbil-interiør, men så er da heller ikke BMW X5 noen sportsbil - selv ikke med 575 M-krefter. Men for en kraftpakke, og for et avsindig drag! Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved første øyekast ser det ut som en «vanlig» X5, men skinnet bedrar. På denne store og tunge SUV-en har BMW plassert den prestisjefylte M-logoen og det betyr noe ganske spesielt.

Femmer etter sekser

For de øvrige egenskapene til nyeste generasjon X5 henviser vi til den generelle testen. Målet denne gangen var å finne ut om det kan ha noe for seg å forsyne en slik bil med voldsomme krefter og sportsbil-lignende ytelser. Vi hadde for så vidt fått en smak på hva som venter da vi i vinter fikk anledning til å kjøre X6 med tilsvarende motorisering i USA, men nå er det sommer og vi er i Norge.

Drivlinjen i denne bilen er av det mest kraftfulle som kan oppdrives på denne siden av supersportsbiler fra Ferrari, McLaren, Porsche og Lamborghini. Her har BMW løftet sin Twin Power Turbo-teknologi til det høyeste nivået med biturbolading i tillegg, noe som gir V8-motoren på 4,4 liter en maksimal effekt på 575 hestekrefter og et dreiemoment på 750 over et anstendig arbeidsregister fra 2.200 til 5.000 omdreininger.

Les også: Kraftfull ny BMW X5 til under 800.000!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer