Dinside har prøvekjørt Prius-konkurrent Kia Niro

Så fikk vi omsider kjøre den ferdige bilen, da - og den innfrir på det meste.

MIDT I MELLOM: Det er selve definisjonen på en crossover - Kia Niro er både kombi og SUV - eller hverken det ene eller det andre, ettersom man ser det. Men det er også en fullverdig hybrid! Foto: KNUT MOBERG
MIDT I MELLOM: Det er selve definisjonen på en crossover - Kia Niro er både kombi og SUV - eller hverken det ene eller det andre, ettersom man ser det. Men det er også en fullverdig hybrid! Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota er blitt størst i verden og de har en solid annenplass bak Volkswagen her til lands. Hvorfor vi begynner en test av en Kia med å omtale Toyota - jo fordi nå kan de komme til å bli truet på et område der de har vært fullstendig dominerende i flere år - hybridbilene. I Norge tilbyr de i dag fire hybridmodeller: Yaris, Auris, Prius og SUV-en RAV4.

Vi har kjørt den endelige produksjonsversjonen av Kia Niro - en bil vi prøvekjørte som maskert prototype for noen måneder siden ved utviklingssenteret til Hyundai og Kia i Namyang i Sør-Korea.

Godt priset

Det er en kompakt crossover med elektrisk/bensindrevet drivlinje og den går inn i det norske markedet til en pris på 265.000 kroner greit utstyrt - Med alt inkludert koster den 325.000.

Hyundai-konsernet (som eier både Hyundai og Kia og som er verdens femte største bilgruppe bak Toyota, GM, Ford og Renault/Nissan), har bestemt seg for omsider å fronte denne konkurrenten med dens egne argumenter, og da snakker vi i hovedsak drivstoffektivitet - og altså hensyn til lommeboken (og, for noen, miljøet).

Kun med elmotor

Derfor har de utviklet en elektrifisert bilplattform som er beregnet både på hybrider, ladbare hybrider og rene elbiler. Hos Hyundai blir det Ioniq - hos Kia blir det dagens testbil - Niro. Dette er en kompakt crossover og vil ikke konkurrere direkte med en Toyota-hybrid, men representerer noe de ikke har - en hybridmodell plassert mellom Prius og RAV4.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer