Dinside kjører helt nye Audi A4 allroad

I fjor var allroad-versjonen mest solgt av forrige Audi A4-versjonene. Her er en helt ny!

SJELDEN VARE: Verken BMW eller Mercedes har inntil videre noe tilsvar til Audis A4 Allroad. Nykommeren overbeviser på de fleste punkter - men spennende design er ikke dens styrke... Foto: KNUT MOBERG
SJELDEN VARE: Verken BMW eller Mercedes har inntil videre noe tilsvar til Audis A4 Allroad. Nykommeren overbeviser på de fleste punkter - men spennende design er ikke dens styrke... Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tok ikke lange tiden denne gang før en røffere og noe hevet A4 var på plass. Vi fikk tilbringe en dag i nye allroad på syd-tyske veier og har dessuten kjørt den utstyrt med det nye firehjulsdrift-systemet quattro ultra.

Ikke sikker på om den er ny ut fra bildene? Vel, det er ikke så rart - Audi er seg selv lik. bokstavelig talt. Det vil si at designen på nye A4 - og nå også A4 allroad, bare er en forsiktig videreutvikling av den vi kjenner fra før.

Flertallet av A4 selges som allroad

Det har sine fordeler: Bilen er lett gjenkjennelig i trafikkbildet og det synes at den har vært en salgssuksess. Forrige A4 allroad utgjorde hele 77 prosent av alle A4 som ble solgt i Norge i 2015. En annen fordel er at nettopp kundene som kjøpte forrige modell ikke får følelsen av å være helt bakpå med en umoderne bil så snart nykommeren kommer.

Men altså; Dette er en helt ny Audi A4 allroad quattro og etter vår test tror vi den minst kommer til å få samme suksess som forgjengeren.

For å gjøre det klart i utgangspunktet: Det er ikke en skrivefeil fra vår side at både allroad og quattro skrives med liten forbokstav; det skal være slik ifølge Audi selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer