Dinside kjører Lexus RX 450h

Det har rent mye vann under broene siden første gang vi kjørte Lexus RX hybrid. Her er fjerde generasjon RX - og tredje generasjon som hybrid.

BUNNSOLID: Kvalitetsopplevelsen er førsteklasses ombord i RX 450h med ultra-presise sammenføyninger og en materialkvalitet man vanlig ikke forbinder med japansk bilindustri. Foto: KNUT MOBERG
BUNNSOLID: Kvalitetsopplevelsen er førsteklasses ombord i RX 450h med ultra-presise sammenføyninger og en materialkvalitet man vanlig ikke forbinder med japansk bilindustri. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er over ti år siden vi ble voldsomt imponert over hybrid-SUVen RX 400h. Etter å ha prøvekjørt den splitter nye generasjonen, er det derfor godt å konstatere at den japanske premium-produsenten ikke har ligget på latsiden siden den gang.

Var nyskapende

17 år har gått siden Lexus, som en av de første aktørene i markedet lanserte sin første crossover, en krysning mellom tradisjonell SUV og klassisk personbil Det var RX 300 (som vi testkjørte), og den fikk raskt suksess, særlig i det nord-amerikanske markedet.

RX, som sammen med den nye M-klassen til Mercedes hadde skapt en ny premium-bilklasse, ble fulgt opp av generasjon 2 i 2003 og for ti år siden var Dinside tilstede på den epokegjørende lanseringen av den første hybrid-crossoveren: Lexus RX 400h. Den imponerte stort med sin avanserte og nyskapende teknologi.

Fjerde generasjon RX

2009 så en tredje generasjon RX dukke opp og med den en hybrid med økte ytelser, som fikk navnet RX 450h.

Og nå er altså fjerde generasjon på plass, og vi fikk muligheten til å kjøre den under den internasjonale lanseringen, selvsagt med to vesentlige spørsmål i bakhodet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer