Dinside kjører nye Renault Mégane

C-segmentet eller Golf-klassen er det største i markedet og Renault satser tungt med sin nykommer.

FORM OG FUNKSJON: Nye Renault Mégane er designet både for sikkerhet, komfort og innvendig plass. Vi synes den får til den balansegangen mer enn rimelig bra. Foto: KNUT MOBERG
FORM OG FUNKSJON: Nye Renault Mégane er designet både for sikkerhet, komfort og innvendig plass. Vi synes den får til den balansegangen mer enn rimelig bra. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her er en nykommer fra Frankrike vi kommer til å se mer til fremover. Nye generasjon Renault Mégane er sluppet og kommer som et friskt pust i en bilklasse der konkurransen er hard rundt det som i lang tid har vært referansen i kompaktklassen: Volkswagen Golf, i sine mange varianter.

Mange konkurrenter

Nye Mégane vil ikke bare måtte bryne seg mot den selvskrevne klasselederen, men også mot landsmenn Peugeot 308 og den sjeldne Citroën C4, mot nykommeren Opel Astra og den velkjente Ford Focus. Men den vil også måtte konkurrere mot japanerne Nissan Pulsar, Mazda 3, Toyota Auris og Honda Civic - og glem ikke koreanerne Hyundai i30 og Kia cee'd. Litt av et felt!

Så hva har så nye Mégane å stille opp mot en slik forsamling? Faktisk er den noe mer enn bare en nykommer i mengden: Den har en design som må kunne sies å ha særpreg og en teknisk finesse vi ikke kan huske å ha sett tidligere i kompaktklassen, nemlig firehjulsstyring - tilgjengelig på toppmodellen Mégane GT. Dette er en egenhet den har til felles med sin nylig testkjørte storebror, Renault Talisman. Testen av Mégane GT kommer vi tilbake til i en egen sak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer