Discovery 3 rigget for G4

G4-konkurransen arrangeres for andre gang i 2005, og nye Discovery 3 er allerede klar til dyst.

Publisert
Sist oppdatert

Til Norge kommer ikke den nylig presenterte Land Roveren før langt ut på høsten. Også en femte bil er meldt på til dyst ved siden av Freelander, Discovery, Defender og Range Rover. Det er antakelig en sportsligere og mindre utgave av Range Rover.

G4 er ett av Land Rovers grep for å knytte produktene opp mot friluftsliv og eventyrlyst. G4-konkurransen tok opp arven etter de populære Camel Trophy-konkurransene, og konkurransen går ut på at deltakere på forskjellige lag kappes i alt fra kajakk og sykling til lagånd og terrengkjøring. I den første G4, arrangert i 2003, var det lagt betydelig mindre vekt på terrengkjøring enn det som var vanlig i tidligere konkurranser, neste års arrangement skal bli tøffere.

V8 og snorkel

Den nye Discovery 3 skal fungere som konkurransekjøretøy på de to første etappene, og som støttekjøretøy i de to neste. Overraskende nok er det bensinutgaven med V8-motor som har blitt utstyrt med snorkel og vinsj for å vise seg frem i terrenget.

Bilene som er klargjort for G4 blir ganske tøffe, og mange ønsker at deres egne biler skal se like tøffe ut som deltakerbilene. Dermed skaper konkurransen også et ettermarked for ytterligere offroad-styling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer