Disse 20 elbilene går lengst

Det er ikke lenge siden rekkeviddeangst var noe alle snakket om. Nå finnes det 20 elbiler med rekkevidde over 50 mil i salg. Angsten har sluppet taket.

MYE FOR PENGENE: Dagbladet har kåret Ford Mustang Mach-E til en av elbilene som gir deg lengst rekkevidde for pengene. Med 610 kilometer og relativt lav pris, er den en favoritt blant «folk flest». Foto: Ford
MYE FOR PENGENE: Dagbladet har kåret Ford Mustang Mach-E til en av elbilene som gir deg lengst rekkevidde for pengene. Med 610 kilometer og relativt lav pris, er den en favoritt blant «folk flest». Foto: Ford Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil skal ikke mer enn to-tre år tilbake før en elbil som gikk 30 mil var blant de mest populære elbilene. I 2018 var Nissan Leaf med 27 mils rekkevidde bestselgeren, med VW e-Golf på andreplass. E-Golf hadde opprinnelig en rekkevidde på 19 mil, men fikk større batteri og 30 mils rekkevidde i 2017.

Mange over 50 mil

Siden den gang har det skjedd mye med rekkevidden. Flere av de eksisterende modellene har fått større batteripakke og mange nye modeller har kommet på markedet.

Vi har satt opp en liste over de 20 bilene med lengst rekkevidde som du kan kjøpe i Norge i dag.

Alle disse har en rekkevidde på 50 mil eller mer, målt etter WLTP testmetoden. Det vil si en rekkevidde som de fleste kan klare på sommertid hvis du er litt forsiktig med bruk av gasspedalen og holder fartsgrensen.

Ny rekkevidde-konge

Helt på toppen av rekkevidde-listen finner vi nye Mercedes EQS, som får en rekkevidde på opptil 770 kilometer når den kommer til Norge i høst. Dette er riktignok ikke en bil for alle – prisen blir trolig rundt en million kroner – men på listen finnes det mange biler «for folk flest».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.