Disse bilene drikker minst

Drivstoff utgjør en betydelig kostnad ved å ha en bil, og i hvert fall med de drivstoffprisene vi har her til lands. Det svenske Konsumentverket har nylig sluppet sin årlige forbruks-liste.

Toyota Yaris er en av de snilleste.
Toyota Yaris er en av de snilleste. Vis mer
Publisert

Hvert år kommer Konsumentverket, som er det svenske motstykket til hva vi her i Norge kjenner som Forbrukerrådet, med en oversikt over drivstofforbruket til nye modeller. I år har de gjennomgått 1.300 nye bilmodeller.

Bilfabrikantens opplysninger

De tallene som Konsumentverket har lagt til grunn for sin oversikt, er opplysninger fra hver enkelt bilfabrikant. Med bakgrunn i denne informasjonen lager Konsumentverket en brosjyre om akkurat dette tema: drivstofforbruk og utslipp, som skal være tilgjengelig hos nybilforhandlere. Kanskje noe å tenke på for norske forhold også?

Yaris og Punto absolutt snillest

I konsumentverkets oversikt er bilene inndelt i diesel- eller bensinbiler, og i småbiler, mellomklasse mindre, mellomklasse større og store biler -- med tanke på vekt. De absolutt snilleste bilene med tanke på forbruk er Toyota Yaris og Fiat Punto, som bruker 5,9 liter per 100 kilometer med blandet kjøring.

Dette er de bilene med lavest forbruk i Konsumentverkets forbruksoversikt:

Bensinbiler:

SmåbilerBilmodellForbruk (blandet kjøring ) per 100 kmToyota Yaris 1.0 3d5,7Fiat Punto 60 3d5,7Toyota Yaris 1.3 5d5,9Suzuki Swift 5D 1.3 GLX5,9Nissan Micra 3D 1,0 GX6,0Fiat Punto 80 5d6,0

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer