Katastrofe-resultat i Euro NCAP

Disse bilene er farlig dårlige

Null og én stjerne er katastrofalt for bilprodusenten i årets siste kollisjonstest fra Euro NCAP.

SE VIDEO: Fiat Panda får null stjerner i EURO NCAP. Video: EURO NCAP/DinsideVis mer Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det virker som om Fiat og Chrysler (Jeep red. anm.) har forsømt å utvikle sikkerheten i sine biler til et nivå som tilfredsstiller dagens krav. Denne testen viser sikkerhet på et katastrofalt dårlig nivå i Panda og Wrangler, sier Søren W. Rasmussen til Dinside.

Rasmussen jobber for NAFs danske søsterorganisasjon FMD og er Nordens representant i Euro NCAP.

- Der hvor andre bilprodusenter bruker milliarder av kroner på utvikling, virker det som om Fiat ikke tar tungt på dette med sikkerhet, legger han til.

Spesielt farlig for barna

Panda har allerede en del år på baken og er ikke lenger blant bilene den norske Fiat-importøren har i sin prisliste. Likevel er det dårlig reklame, når en bil som fortsatt er i full produksjon får null stjerner i den viktige sikkerhetstesten. Og dette kommer bare noen måneder etter at en annen bil fra Fiat - nemlig Punto - også fikk null stjerner i den samme testen.

Da Panda ble testet for første gang i 2011, fikk den fire stjerner. En Euro NCAP-test er imidlertid bare gyldig i seks år, derfor er bilen testet på nytt nå.

At den får null stjerner, viser at sikkerhetsnivået på bilen er foreldet, i forhold til dagens nivå. Sikkerheten er dårlig for de voksne foran og enda dårligere for barna i baksetet. Nødbremsen virker i tillegg bare opp til 30 km/t.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer