Car of the Year 2020

Disse bilene er våre favoritter

Her er bilene som kjemper om tittelen Car of the Year i Europa. Dinside har Norges medlem i juryen og har allerede blinket ut to-tre favoritter.

STOR TEST: I Tannishus i Danmark arrangerer den nordiske delen av juryen, som i Norge er Dinside/Autofil/Dagbladet, en test av alle tilgjengelige kandidater til «Car of the Year». Her testes bilene under helt like forhold. Foto: Karsten Lehmke
STOR TEST: I Tannishus i Danmark arrangerer den nordiske delen av juryen, som i Norge er Dinside/Autofil/Dagbladet, en test av alle tilgjengelige kandidater til «Car of the Year». Her testes bilene under helt like forhold. Foto: Karsten Lehmke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er litt av en liste med biler som er med i kampen om bilverdenens mest prestisjefylte tittel. Den strekker seg i alfabetisk rekkefølge fra elbilen Audi e-Tron til SUV-en Volkswagen T-Cross.

Dinsides Rune Korsvoll er Norges medlem av juryen, og han har allerede gjort seg noen tanker om hvilke av de 35 bilene som kan nå helt til topps, når prisen til «Car of the Year 2020» (COTY) deles ut på Genéve-utstillingen, mandag 2. mars neste år.

Tesla fortjener pris!

- I 2019 var det elektriske Jaguar i-Pace som gikk av med seieren. Jeg tipper at det kan stå en ny elektrisk bil som vinner også denne gang. Det er ni rene elbiler blant kandidatene. Så mange har det aldri vært tidligere, sier Korsvoll.

Blant de elektriske bilene finner vi eksklusive Audi e-Tron, Mercedes EQC, Tesla Model 3 og Porsche Taycan. Men også rimeligere biler som DS3 Crossback, Kia e-Soul, Opel Corsa, Peugeot 208 og Renault Zoe.

Norges eneste medlem av COTY-juryen tror flere av disse vil befinne seg på finalelista, med sju biler, som de skal plukke ut i begynnelsen av september.

- Tesla Model 3 og Peugeot 208 er blant mine største favoritter. Tesla har forandret tenkemåten til alle verdens bilprodusenter. De er nå svært leveringsdyktige med nye Model 3, som i dag er Norges klart mest solgte bil. Tesla fortjener snart en pris, sier Rune Korsvoll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer