Disse bilene faller mest i pris

Når du kjøper ny bil er det trist når prisfallet, selv det første året, er dramatisk. For deg som skal kjøpe bruktbil kan dette være bra. Du kan med andre ord gjøre et kupp.

Publisert
Sist oppdatert

Først må vi si litt om prisene som ligger til grunn for våre utregninger. Utgangspunktet er nyprisen for bilen det aktuelle året. Det vi mener med prisfall er hva neste eier må betale ved kjøp av bilen hos forhandler (inkludert omregistreringsavgift). På den som faller mest i pris det første året snakker vi om et prisfall på over 30 prosent. Det betyr at det er mye å spare på å kjøpe denne bilen ett år gammel. Det har lenge vært en inngrodd teori blant mange at det ikke lønner seg å kjøpe ny bil, men at du heller bør satse på ett til to år gamle bruktbiler.

Våre beregninger viser at dette ikke nødvendigvis alltid er riktig. For eksempel har biler som Skoda Octavia, Ford Focus, Toyota RAV4, Toyota Corolla, VW Golf og Opel Zafira et svært lavt verditap - fra 1,5-5 prosent. Disse bilene ville det med andre ord vært like greit å kjøpe nye, spesielt med tanke på at du da også får fullt utbytte av nybilgarantien.

Bruktprisene

Bruktprisene er gjennomsnittet av de prisene forhandlerne setter på bilen. Prisene inkluderer også omregistreringsavgift, som avhenger av bilens alder og vekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer