J.D. Power 2020 U.S. Initial Quality Study

Disse bilene har flest feil

For første gang ble Tesla med i anerkjente amerikansk kvalitets-undersøkelse. Det gikk ikke bra.

«MANGE FEIL»: Ifølge den amerikanske kvalitetsundersøkelsen til J.D. Power har Tesla-bilene suverent flest feil av alle bilmerkene på markedet. Foto: Øystein B. Fossum
«MANGE FEIL»: Ifølge den amerikanske kvalitetsundersøkelsen til J.D. Power har Tesla-bilene suverent flest feil av alle bilmerkene på markedet. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

En løs gummilist eller en motor som ikke fungerer - alle feil er irriterende når man endelig har tatt seg råd til å kjøpe seg ny bil. Anerkjente J.D. Power har for 34. året rangert bilmerkene på det amerikanske markedet, etter hvor mange feil det er på nybilene, innen første 90 dagers eierskap.

Denne undersøkelsen kaller amerikanerne Initial Quality Study (IQS), og må ikke forveksles med for eksempel pålitelighetsundersøkelsen til samme selskap (VDS).

Skuffer stort

For aller første gang er Tesla med i den omfattende undersøkelsen. Og det gikk alt annet enn bra.

Det amerikanske elbilmerket noterte seg nemlig med hele 250 feil per hundre biler - et snitt på 2,5 feil per bil. Det er mye mer enn noen andre bilmerker i undersøkelsen. Nest dårligst er britiske Land Rover, som kommer ut med 228 feil for hver hundrede bil.

Du kan se hele lista - eller tabellen, om du vil - lenger ned i denne artikkelen.

J. D. Power har ikke tidligere fått tilgang på Tesla-biler, slik at Elon Musks bilmerke ikke har blitt rangert i denne undersøkelsen tidligere. Heller ikke nå er rangeringen offisiell, skriver J. D. Power i en pressemelding, siden Tesla fortsatt ikke har gitt tilgang til biler over hele USA - bare i 35 av 50 stater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer