Disse bilene har tjent inn flest kroner

... eller dollar da.

Tre av tolv: Dodge Ram, Honda Accord og BMW 3-serie står alle på listen over de mest innbringende bilmodellene siste 21 år. Foto: Produsentene/DinSide
Tre av tolv: Dodge Ram, Honda Accord og BMW 3-serie står alle på listen over de mest innbringende bilmodellene siste 21 år. Foto: Produsentene/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er hemmeligheten bak bilindustriens største pengemaskiner, og hvilke biler har faktisk tjent mest? Analysefirmaet Bernstein Researchs londonavdeling har tatt en større regnejobb på temaet, og kommet opp med en liste på tolv, samt en liten fasit på hva hemmeligheten bak suksessen er.

SE LISTEN over de mest pålitelige bilene

Mest de siste 21 år

Verdens mest innbringende bilmodeller siden 1990 deler noen egenskaper. De typiske melkekuene for bilprodusentene er enten japanske mellomstore sedaner, tyske luksusbiler og ikke minst store amerikanske pickuper, skriver Automotive News.

Relativt høye priser og gode marginerStort volum i salgLang levetid som produksjonsmodellSmåbiler faller for eksempel utenfor, da prisene er for lave og marginene for små. Modeller som endres hyppig faller også utenfor, da utviklingskostnadene dermed spres på for få produksjonsår.

Norgeslista er ikke den samme

Disse modellene er ikke nødvendigvis store hits i Norge. På grunn av avgiftspolitikk og spesielle "særheter" ved norske bilkjøpere, er verken pickuper eller sedaner spesielt vanlige på bestselgerlistene her hjemme, og modellutvalget vil også avvike fra verdensstjernene. For eksempel er det for tiden VW Amarok og Toyota Hilux som kriger om teten blant pickupene. SUVer selger godt i Norge, og på topp finner vi Mitsubishi ASX.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer