Car of the Year (COTY) i Europa 2019

Disse bilene kan bli Årets bil i Europa

Dinside har Norges jurymedlem i COTY Europa. Dette mener han om kandidatene.

SPENNENDE BILER: På en strand syd for Skagen i Danmark står 28 av kandidatene til Car of The Year 2019 oppstilt for fotografering. Foto: Carsten Lemke.
SPENNENDE BILER: På en strand syd for Skagen i Danmark står 28 av kandidatene til Car of The Year 2019 oppstilt for fotografering. Foto: Carsten Lemke. Vis mer
Publisert

Det finnes flere Årets Bil-kåringer på kloden. Noen vil hevde at International Car of the Year og World Car of the Year er verdensmesterskap (VM) og olympiske leker (OL), mens European Car of the Year er europamesterskapet (EM) og Årets Bil i Norge er norgesmesterskapet (NM).

Og det stemmer, på sett og vis. Men det stemmer ikke på den måten, at nivået blir høyere jo større del av verden som deltar i konkurransen.

Forskjellen blir at for jo mindre den geografiske avgrensningen blir, desto mer representabel blir vinneren for hva slags biler som passer i og for de gitte landene.

De svære pick up-ene (les; trucks) Ford F-serie og Chevrolet Silverado er for eksempel storselgere og populære i USA, men ville aldri vært aktuelle i Norge eller på det europeiske markedet.

Lenger ned ser du listen av kandidater som kan blir Årets Bil i Europa 2019.

Testet i Danmark

Dermed blir ikke en diger truck som blir Car of the Year i Europa denne gangen heller. Og det blir ganske sikkert ikke luksusbilen Rolls-Royce Cullinan, selv om den er en av de 42 nye bilene som kjemper om å bli Car of the Year Europa - den eldste og mest prestisjetunge utmerkelsen i bilindustrien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer