«World Car of the Year 2020»

Disse bilene kan bli «verdens beste»

Nå er det bare ti bilmodeller som kan bli kåret til «World Car of the Year 2020».

KAN BLI «VERDENS BESTE BIL»: Den snertne elbilen Kia Soul EV (e-Soul) er blant finalistene i World Car of the Year 2020. Foto: Kia
KAN BLI «VERDENS BESTE BIL»: Den snertne elbilen Kia Soul EV (e-Soul) er blant finalistene i World Car of the Year 2020. Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hyundai, Kia (2), Land Rover, Mazda (2), Mercedes-Benz (2) og Volkswagen (2) er de seks bilprodusentene som kan stikke av med den gjeve tittelen «World Car of the Year (verdens beste bil) 2020». I alt har den internasjonale juryen plukket ut ti modeller som kan stikke av med seieren:

Opprinnelig var det 29 biler i konkurransen. Årets ti finalister ble annonsert på bilmessa i Delhi i India denne uka.

Kun én elbil

Siden konkurransen ble til i 2006 har det til nå vært 15 vinnere, fordelt på ni merker. Flest ganger har tyske Volkswagen (4) vunnet. Kun to ganger er det rene elbiler som har stukket av med seieren; Nissan Leaf (2011) og Jaguar I-Pace (2019).

I år har Volkwagen - sammen med Kia, Mazda og Mercedes-Benz - statistisk størst sjanse til å vinne, da de har to nominerte modeller (Golf og T-Cross). Det er imidlertid bare én elektrisk modell denne gangen, nemlig Kia Soul EV. Den åttende og nye generasjonen VW Golf kommer ikke som elbil denne gangen, da VW ID. 3 har blitt lansert.

Andre generasjon av Kia Soul er på den annen side oppfølgeren til en veldig ettertraktet og forholdsvis rimelig elektrisk bil. Siden den ble lansert i 2014 har det blitt registrert totalt 17.308 nye biler i Norge (5208 nyregistrerte, pluss 12.190 parallellimporterte).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer