Disse bilene stopper oftest

Det er sjeldent vi får så mange eposter som det vi fikk etter å ha publisert artikkelen "Toyota og Mercedes med overlegen kvalitet". - Mer informasjon, var kravet. Vi gir deg derfor i dag den hele og fulle oversikten over de siste 20 års vinnere og tapere i ADACs nødstopp-stastistikk.

Publisert
Sist oppdatert

Mandag 16. februar kunne vi opplyse at den tyske bilorganisasjonen ADAC har samkjørt sine nødstopp-statistikker for de siste 25 årene. Samkjøringen viste at Toyota og Mercedes-Benz i denne perioden har oppnådd henholdsvis 31 og 25 klasse-seire. Dette er imponerende resultater som plasserer de to bilmerkene i en klasse for seg selv. Audi, som tar tredjeplassen, har kun oppnådd åtte klasse-seire.

Misfornøyde Fiat-entusiaster

I den andre enden av skalaen fant vi Fiat, Renault, Opel og Citroën, som til stadighet trenger bistand fra ADACs servicebiler. Denne informasjonen hadde enkelte av våre lesere tungt for å fordøye, noe som resulterte i en rekke misfornøyde eposter, ikke minst fra Fiat-entusiaster.

Stor interesse

I vår første artikkel brakte vi altså kun merkestatistikken. Men for mange lesere var dette åpenbart ikke nok. Vi mottok flere eposter med spørsmål om hvilke konkrete modeller som har vunnet og tapt sine klasser i ADACs nødstopp-statistikk.

MB 200/300: 13 seire

Vi gir deg derfor i dag den hele og fulle oversikten. Denne viser blant annet at enkelte modeller går igjen år etter år. For eksempel har Mercedes-Benz sin 200/300-serie vunnet sin klasse, stor mellomklasse, hele 13 ganger. Toyota Carina har vunnet mellomklassen åtte ganger, mens lillebror Corolla har vunnet sin klasse, liten mellomklasse, like mange ganger. Også Toyota Starlet, Ford Fiesta, Nissan Micra, Mazda 323, Mitsubishi Colt og BMW 7-serie er blant modellene som har vunnet sine klasser flere ganger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer