Disse bilene vil nordmenn ha

Det finnes ett merke halve Norge tenker på når de skal kjøpe bil.

Publisert
Sist oppdatert

Toyota er den beste merkevaren, ifølge TNS Gallup. Hele 45 prosent vurderte en Toyota da ny bil ble kjøpt i fjor. For 10 år siden var tilsvarende tall 28 prosent.

Se listen nederst i saken

Indeksen baserer seg på en undersøkelse hvor 4750 personer er intervjuet i forbindelse med sitt siste nybilkjøp. Deltakerne må bedømme bilmerkene på bakgrunn av en rekke parametere som for eksempel kjøreegenskaper, verditap, service, driftsikkerhet og hvor vidt det aktuelle bilmerket var med i kjøperens vurdering.

Regn ut hva bilen din er verdt

Toyota for syvende gang

Og det er altså Toyota som kommer best ut og vinner for syvende gang. På 2. plass følger Volkswagen med en indeks på 87 (Toyota = 100). På 3. plass finner vi Volvo med en indeks på 80.

Litt morsomt er det at ”pallen” i denne undersøkelsen er parallell til salgstallene for personbiler i 2006.

Driftsikkerhet

Undersøkelsen viser at kunder først og fremst forbinder Toyota med god driftsikkerhet, bra service og miljøvennlig teknologi. Hele 45 prosent av deltakerne opplyser at de vurderte Toyota.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer