Disse bilfargene selger best

Mens annenhver sør-koreaner velger sølv, er svart den mest populære bilfargen i Europa. I USA og India derimot, har hvit overtatt som bilfarge nummer én.

ILLUSTRASJON: DuPont
ILLUSTRASJON: DuPont Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sier valget av bilfarge noe om personen som kjøper bilen? Mange vil hevde at svaret på dette spørsmålet er ja. For eksempel vil vi anta at beskjedne og forsiktige mennesker oftere vil velge en sølvfarget eller svart enn en gul eller grønn bil. Motsatt er det naturlig å anta at personer som har valgt å kjøpe en gullfarget eller oransje bil ikke er redd for å bli lagt merke til, men tvert i mot sannsynligvis er glade i oppmerksomhet.

Interessante forskjeller

Men kan valget av bilfarger si noe om innbyggerne i et helt land? Eller innbyggerne på et helt kontinent? Tja, vi vet ikke. Det som imidlertid er sikkert, er at den store DuPont Automotive Color Popularity Report avslører interessante forskjeller ulike mellom ulike land og regioner. For eksempel velger hele syv prosent av inderne gul eller gullfargede biler. I andre land og regioner er denne fargen svært lite utbredt. Og mens hele 14 prosent av russiske nybilkjøpere i 2008 valgte å kjøpe seg en rød bil, var det bare én av hundre sør-koreanere som gjorde det samme.

Det amerikanske konsernet DuPont har i hele 56 år publisert sin årlige bilfargerapport. Rapporten for 2008 inneholder for første gang tall også for India og Russland. I tillegg skaffer DuPont til veie oversikt over fargevalgene i Europa, USA og Canada, Japan, Sør-Korea, Brasil og Mexico.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer