Ladehastighet elbil 2020

Disse elbilene lader raskest

NAF har testet hvilke elbiler som får lengst rekkevidde i løpet av bare en halvtimes lading.

LADER RASKEST: Ifølge NAFs stortest av elbiler er det Tesla Model 3 som får lengst rekkevidde av å lades i en halvtime. Foto: Øystein B. Fossum
LADER RASKEST: Ifølge NAFs stortest av elbiler er det Tesla Model 3 som får lengst rekkevidde av å lades i en halvtime. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere nordmenn går til anskaffelse av elbil, og stadig flere elbiler blir lansert på det norske markedet. Med et større - og bedre - utvalg er det plutselig ikke enkelt for den gjennomsnittlige forbruker å skille mellom hvilke elbiler som er best.

Noen har bedre plass. Noen har bedre rekkevidde. Noen har hengerfeste. Mens andre kanskje er best på å lade raskt. Om du er tom for strøm, men samtidig er sent ute til en avtale, ville det vært greit om ladingen gikk unna i lynets hastighet?

Medlemsorganisasjonen NAF har nå foretatt en større test blant 29 elbiler på det norske markedet, hvor de har sett på både rekkevidde og lading. I ladetesten avsløres det store sprik og forskjeller.

I tabellen litt lenger ned kan du se hvilke ti biler som gjorde det best i testen.

Slik gjorde de det

For det er vanskelig for forbrukere å finne ut hvor raskt de forskjellige elbilmodellene lader. Hvordan hurtiglading omtales varierer nemlig fra produsent til produsent, siden det ikke finnes en standard for hvordan dette skal beskrives.

I NAF-testen sammenlignet de hvor mange kilometer du kan kjøre, når du bare har ladet i en halvtime. Dagen før ladetesten kjørte alle de 29 elbilene en rekkeviddetest. Forbruket bilene hadde da er lagt til grunn for å beregne hvor langt du faktisk kan kjøre på de minuttene du lader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer