Sommerdekktest 2023

Disse er best

Du har flere gode dekk å velge mellom når du skal kjøpe nye sommerdekk i år. Vår store sommerdekktest viser imidlertid at det er ett som utmerker seg.

TØFFE TESTER: Vi har satt 11 nye sommerdekk på tøffe tester på både våt og tørr vei. I tillegg sjekker vi hvor myte de støyer og hvor lett de ruller. Foto: Mirva Kakko
TØFFE TESTER: Vi har satt 11 nye sommerdekk på tøffe tester på både våt og tørr vei. I tillegg sjekker vi hvor myte de støyer og hvor lett de ruller. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert

Dersom du tenker deg at det bare er fire flater på størrelser med hånden din som er den eneste kontakten bilen din har med veien, sier det seg selv at du bør velge sommerdekk med godt grep. Vi har i år testet 11 nye dekk både på våte og tørre veier.

I tillegg til å kunne gi korte bremsestrekninger og godt sidegrep, skal dekkene kunne motstå vannplaning, rulle lett og helst støye lite.

Ett skiller seg ut

Av dekkene i testen er det ett som skiller seg ut og får en sekser på terningen – nye Continental PremiumContact 7. Det er blant de aller beste både på våt og tørr asfalt. Hankook Ventus er ikke mye dårligere, og rett etter der igjen, kommer Michelin Primacy, Nokian Hakka Blue og Pirelli Cinturato. Alle får en femmer på terningen.

Avgjørende forskjeller

En forskjell i bremselengde på fire-fem meter fra 80 km/t, slik tilfellet er mellom Continental og det kinesiske billig-dekket Winrun, høres kanskje ikke avskrekkende ut. I virkeligheten er det annerledes: Mens bilen med Continental-dekk klarer å stoppe foran et barn som løper ut i veien, vil bilen med det dårligste dekket fortsatt ha 25 km/t når det smeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.