Undersøkelse om bilvaner:

Disse er mest hissige bak rattet

Sju av ti kvinner er hissige eller stresset når de kjører bil, avslører ny undersøkelse.

HISSIGE KVINNER: Hele 70 prosent av de spurte kvinnene svarte at de er hissige eller stresset når de kjører bil. Foto: NTB / Shutterstock
HISSIGE KVINNER: Hele 70 prosent av de spurte kvinnene svarte at de er hissige eller stresset når de kjører bil. Foto: NTB / Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trodde du at det var menn som blir sintest i trafikken? Da må du visst tro om igjen, ifølge en ny undersøkelse gjort av Norstat for Frende Forsikring.

Der går det fram at sju av ti kvinner er hissige eller stresset når de kjører bil.

- Blant menn er det seks av ti som sier det samme. Jeg hadde trodd det var omvendt, men må tydeligvis tro om igjen, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge i en pressemelding.

At kvinner peker seg ut som mest hissige synes han er overraskende.

- Ja, jeg hadde ikke tippet det. Spesielt siden vi vet at menn er enormt overrepresentert når det kommer til fartsovertredelser, sier han.

Menn får flest fartsbøter

Undersøkelsen viser at de mest harmoniske bilførerne, i hvert fall ifølge eget utsagn, befinner seg i Nord-Norge.

- Der sier 43 prosent at de ikke hisser seg opp tak rattet i det hele tatt. I andre enden av skalaen har vi vestlendingene. Der er 70 prosent sure og stresset, sier Ytre-Hauge.

Selv om denne undersøkelsen viser at det er kvinnene som er mest hissige i trafikken, er det fremdeles menn som troner på toppen av statistikken når det gjelder fartsbøter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer