Sommerdekk-test 2023

Disse er rekkevidde-vinnere

Elbileiere kjemper for hver kilometer rekkevidde. Det setter spesielle krav til sommerdekkene. Vi har testet og funnet dekkene som gir deg flest kilometer.

RULLER LETT: Det er stor forskjell mellom hvor lett og tungt sommerdekkene ruller. Dekkene som ruller lettest gir deg også lengst rekkevidde. Foto: Mirva Kakko
RULLER LETT: Det er stor forskjell mellom hvor lett og tungt sommerdekkene ruller. Dekkene som ruller lettest gir deg også lengst rekkevidde. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert

At det er stor forskjell på rullemotstanden til sommerdekk, er ikke noe nytt. At dette er blitt veldig aktuelt nå, skyldes den store andelen elbiler som ruller på norske veier. De som kjører en bensin- eller dieselbil har ikke brydd seg så mye om dette. De svipper innom en bensinstasjon og etter fem minutter er tanken full igjen.

For elbileiere, som kjemper for hver kilometer rekkevidde, er dette blitt svært viktig. Nøkkelen ligger i lavest mulig rullemotstand og luftmotstand.

Disse ruller lett

I den store sommerdekk-testen har vi testet rullemotstanden til 11 dekk. Dekket som ruller lettest, og altså gir deg den lengste rekkevidden, er Bridgestone Turanza. Deretter følger Landsail Sentury, Pirelli Cinturato og Michelin Primacy. Forskjellen i økt rullemotstand mellom disse dekkene er på bare 1,3 prosent.

Velger du dekkene med høyest rullemotstand, som er Nokian Hakka Blue og Linglong Sport Master, snakker vi om opp til 4,0 prosent økt rullemotstand og dermed kortere rekkevidde.

Et stort MEN

I testen har vi også med ett brukt piggfritt vinterdekk og et brukt sommerdekk – begge med fire millimeter mønsterdybde. Disse hadde den klart høyeste rullemotstanden og kan gi deg et kutt i rekkevidden på opp til 5,0 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer