Disse får 21.000 kroner hver

Men vi får ikke se resultatene før om mange år.

Foto: Toyota
Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den nye tiltakspakken mot finanskrisen, som regjeringen la frem mandag denne uken, kom det frem at samferdselsektoren får bevilget en stor del av pengene i et forsøk på å skape flere arbeidsplasser.

50 millioner av bevilgningene til samferdsel skal videre gå til utbyggingen av 5.000 nye ladestasjoner for elbiler. I tillegg er flere kommuner allerede i gang med utbyggingen av flere hundre ladestasjoner.

To "bensinstasjoner" per bil

Men til tross for at vi i dag bare har 2.360 registrerte elbiler på veiene i Norge, regner statssekretær i Samferdselsdepartementet, Guri Størvold, med at ladestasjonene skal opp og stå innen året er omme.

Det blir jo over to ladestasjoner per elbil det. Hvordan regner dere med at alle ladestasjonene skal bli brukt?

- Vi bygger ut ladestasjoner for at det skal bli lettere for folk å kjøpe elbiler og plug-in hybrider når det kommer mer på markedet, sier Størvold.

- Vi tenker langsiktig. Vi er helt sikre på at elbiler og særlig plug-in hybrider vil bli mer vanlig. Og da må vi ha infrastrukturen på plass først, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.