God rustgaranti

Disse fire merkene får rustskryt fra Forbrukerrådet

Kun fire bilmerker gir god nok garanti mot rustne bremseskiver. Samtidig er elbilene spesielt utsatt for rust, mener Forbrukerrådet.

RUSTGARANTI: Å måtte skifte bremseskiver på grunn av rust på eldre biler er normalt. Det er også få bilmerker som gir nybilgaranti mot rust på bremseskivene. Foto: Shutterstock
RUSTGARANTI: Å måtte skifte bremseskiver på grunn av rust på eldre biler er normalt. Det er også få bilmerker som gir nybilgaranti mot rust på bremseskivene. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Forbrukerrådet melder at de har fått mange henvendelser fra frustrerte forbrukere, vedrørende rustne bremseskiver på nye biler.

Derfor undersøkte de 31 bilgarantier, og hvorpå de fant ut at kun fire bilmerker tar skikkelig ansvar for rustne bremseskiver i sine garantier.

For selv om de fleste bilene fortsatt står under garanti, gir de fleste merkene beskjed om at bileierne må punge ut selv, når EU-kontrollen avdekker at bremseskivene er så rustne at de må byttes.

Fenomenet har Dinside skrevet om tidligere: Nye biler ruster nemlig som aldri før.

Det gjorde blant annet at ekteparet Morten Ludvigsen og Jorun Haugerud fikk sjokk da drømmebilen deres nærmest rustet bort for halvannet år siden.

Vil du se hvilke biler Forbrukerrådet mener har de beste og dårligste garantiene i 2018? Sjekk denne artikkelen.

– Økende problem hos elbiler

Normen er at utslitte slitedeler som dekk og bremseskiver ikke dekkes av nybilgaranti. Men nå har Mazda, Mitsubishi, Subaru og Volvo tatt ansvar for rustne bremseskiver i sine bilgarantier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer