Vinterdekk

Disse gjelder nå

Når det er is på veien, er det piggdekk som gir deg det klart sikreste grepet.

HANDLER OM SIKKERHET: På is gir piggdekk kortere bremsestrekning og bedre sidegrep. Du har større sikkerhetsmargin enn med piggfrie dekk. Foto: Mirva Kakko
HANDLER OM SIKKERHET: På is gir piggdekk kortere bremsestrekning og bedre sidegrep. Du har større sikkerhetsmargin enn med piggfrie dekk. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets vinter har så langt vært utfordrende for bilistene med speilglatte veier flere steder.

Skiftninger mellom kulde og mildvær, snø og regn som fryser på bakken, har skapt farlige kjøreforhold på veier over hele landet.

Å velge riktige vinterdekk er ikke alltid enkelt. I de store byene er det rundt 80-90 prosent som kjører piggfritt. På landsbygda er det fortsatt omtrent halvparten som sverger til piggdekk.

Valget mellom pigg eller piggfritt består først og fremst av å vurdere eget behov og hvilke forhold du kjører mest undere. Men det har også mye å gjøre med hvilken kjøreerfaring du har.

Pigg biter best

Dagbladets store vinterdekktest, har vi satt 20 dekk på en rekke prøver under forskjellige forhold. Fokuset er først og fremst på sikkerhet. Med det mener vi hvilke dekk som gir deg det beste grepet når veien er dekket av is eller snøen laver ned.

På is er konklusjonen klar: Da er det piggdekkene som biter klart best gir deg den beste sikkerheten.

Det gjelder å få kortest mulig bremsestrekning, men også godt sidegrepet og god framkommeligheten. Antall pigger i dekkene øker stadig. De er mindre og lettere for å spare miljøet, men gir likevel suverent grep på is. Flere produsenter har nå satt 190 eller 250 pigger i hvert dekk, og de biter godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer