Hvem har eid bilen min?

Disse har eid bilen din

Ny tjeneste gjør at du enkelt kan søke opp tidligere eiere på bilen.

FÅ EIERHISTORIEN: Nå kan du enkelt logge inn på Vegvesenets sider og få eierhistorien til din egen bil eller et helt annet kjøretøy. Foto: Øystein B. Fossum
FÅ EIERHISTORIEN: Nå kan du enkelt logge inn på Vegvesenets sider og få eierhistorien til din egen bil eller et helt annet kjøretøy. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Statens vegvesens hjemmesider kan man søke opp hvilke biler som står registrert på én bestemt person, og hvem som eier én bestemt bil. Og nå kan man også søke opp eierhistorikken til bilene også.

– Vi jobber hele tiden for å utvikle tjenester som gir trafikantene og bedriftene en enklere hverdag. Ved å gi tilgang til informasjon i kjøretøyregisteret på nettsiden vår, gjør vi det enklere for brukerne våre, samtidig som vi reduserer tiden vi selv må bruke på å gi ut disse dataene manuelt, sier Jeanette Nordan i Statens vegvesen.

ENKELT: Ser du en bil og vil vite hvem eieren er, kan du bare klikke deg inn på «din side» på Vegvesen.no. Der kan du også se hvem som har eid bilen tidligere. Foto: Øystein B. Fossum
ENKELT: Ser du en bil og vil vite hvem eieren er, kan du bare klikke deg inn på «din side» på Vegvesen.no. Der kan du også se hvem som har eid bilen tidligere. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer

Må logge inn

Tjenesten finner du ved å logge inn på «din side», der du nå kan søke opp alle registrerte kjøretøy.

Logge inn gjør du ved å bruke samme innlogging som på offentlige sider, som skatteetaten, NAV og så videre. Bank-ID på mobil fungerer for eksempel ved at du legger inn telefonnummer og fødselsdato.

På disse sidene kan du få oversikt over førerkortet ditt.

For å få opp eier og eierhistorikk må du legge inn registreringsnummeret. For å søke opp kjøretøy knyttet til en person må du ha vedkommendes fødselsnummer. Sensitiv informasjon som hemmelige adresser og lignende er skjermet.

Bildeserie - Slik gjør du det:

Du kan gjøre mye selv - fra egen PC

Utvidelsen av tilgjengelige kjøretøyopplysninger føyer seg inn i en rekke selvbetjeningsløsninger Statens vegvesen har lansert de siste årene.

– 95 prosent av salgsmeldinger går nå digitalt. I løpet av året vil vi ferdigstille mange års jobbing med et nytt og moderne system for administrasjon av kjøretøyparken i Norge, og etter hvert tilby enda flere gode nettjenester for brukerne våre, sier Nordan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer