Tenk over dette ved kjøp av bruktbil

Disse har flest og færrest feil

På jakt etter bruktbil? Dette er bilene du bør styre unna – eller I hvert fall sjekke ekstra nøye før du kjøper.

SJEKKET NI MILLIONER: Tyske TÜV har testet ni millioner biler og satt opp listen over bilene som har flest og færrest feil. Foto: NTB
SJEKKET NI MILLIONER: Tyske TÜV har testet ni millioner biler og satt opp listen over bilene som har flest og færrest feil. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Nesten 475.000 nordmenn kjøpte bruktbil i fjor. Det er mer enn tre ganger så mange enn de som kjøpte ny. Hvis du er i sistnevnte gruppe og på utkikk etter ny bil, bør du få med deg kandidatene til Årets Bil i Dagbladet/Dinside. Hvis ikke, bør du lese videre (og uansett stemme på din favoritt nederst).

Å kjøpe en brukt bil kan nok føles litt skummelt. Mange har opplevd å få ergrelser, ekstra kostnader og grå hår med på veien. Ikke minst når kjøpet gjelder eldre biler som er ute av perioden med fabrikkgaranti. For de fleste merkene er den fem år, mens Kia, Fiat og Mitsubishi har sju år.

Minst feil

Litt hjelp på veien med å finne bilene med færrest eller flest feil, kan TÜV-rapporten 2020 gi.

TÜV er en sammenslutning av tyske test-organisasjoner, som til sammen har testet ni millioner biler i det som vi her hjemme kjenner som EU-kontroll – eller riktigere; periodisk kjøretøykontroll (PKK).

I årets rapport som kom i vår, som viser antall feil på biler i forskjellige aldersklasser opp til 11 år, er SUV-en Mercedes-Benz GLC bilen med færrest feil av alle, med en feilprosent på bare 2,17. Deretter følger Porsche 911 med 2,2 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer