Personlige bilskilt

Disse har skaffet nye registreringsskilt på bilen

Nesten 1.500 har fått personlige skilt på bilen sin. Her får du statistikken over hvem.

PERSONLIGE BILSKILT: Per Egil Haugdalsaunes MX-5, i Stjørdal i Nord-Trøndelag, er én av 20 Mazda'er som har betalt 9.000 for nytt registreringskilt. Foto: Privat
PERSONLIGE BILSKILT: Per Egil Haugdalsaunes MX-5, i Stjørdal i Nord-Trøndelag, er én av 20 Mazda'er som har betalt 9.000 for nytt registreringskilt. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1.408 personlige bilskilt er nå bestilt, betalt og knyttet til et kjøretøy.

Totalt er det imidlertid mer enn 5.000 skilt som har blitt innvilget av Vegvesenet, men størstedelen (3.500) har ennå ikke blitt koblet til en bestemt bil.

Her presenterer vi statistikken over hvilke bileiere som har brukt 9.000 kroner på å gi bilen et personlig preg, ved bruk av de omdiskuterte skiltene.

Tyskere på topp

Kanskje ikke så overraskende, men det er de tyske bilene som troner øverst i statistikken.

BMW-sjåførene har tatt hele 15 prosent (207) av de nye skiltene. Mercedes (Benz og AMG) 13 prosent, mens én av ti biler med personlig kjennemerke er en Volkswagen.

Nederst i saken får du full oversikt over hvor mange personlige bilskilt som er registrert på hvert enkelt bilmerke.

Der ser man også at en annen tysker havner på femteplass.

Disse skiller seg ut

Samtidig har bilmerker som Tesla og Porsche karret seg langt opp på lista, tross langt færre representanter på veiene enn «vanlige» bilmerker.

Personlig bilskilt fordelt på tiår
Årsmodell Antall biler
1950-tallet2
1960-tallet3
1970-tallet17
1980-tallet28
1990-tallet82
2000-tallet352
2010-tallet924
Totalt1408

Tesla er helt oppe på fjerdeplass, til tross for at antallet av elbilen er relativt lavt. Antallet Porscher er nok enda mye lavere i Norge, men likevel er sportsbilmerket helt oppe på en sjetteplass, med 97 personlige bilskilt.

At Tesla er representert er imidlertid ikke helt ulogisk, da de fleste bilene (778 / 55 %) med personlig skilt er førstegangsregistrert i 2012 eller senere. De aller fleste er registrert i fjor.

Eldst i Sandefjord

Den eldste bilen er en grønn Chevrolet Stylemaster, registrert i 1951. Den har fått bilskiltet «SURF» godkjent.

Nest eldst er en hvit Plymouth Belvedere Cabriolet fra 1957, med kjennemerke «MOPAR». Begge veteranbilene er registrert på forskjellige eiere i Sandefjord.

På fargeskalaen er det svart som stikker seg fram, med 437 biler med personlige skilter. Som nummer to i den statistikken kommer grå (251), foran hvit (204) sølv (154) og blå (134).

Bobil-FERIE

Det er verdt å merke seg at de ikke bare er vanlige personbiler som har fått godkjent sine søknader. Dermed ligger det noen ukjente navn i statistikken.

For eksempel har en Hymer-bobil i Lillehammer fått godkjent det treffende navnet «FERIE».

Bilmodeller med personlige bilskilt

PERSONLIGE BILSKILT: Statistikken viser antall personlige bilskilt som er registrert på de forskjellige bilmerkene i Norge. Kilde: Statens vegvesen
PERSONLIGE BILSKILT: Statistikken viser antall personlige bilskilt som er registrert på de forskjellige bilmerkene i Norge. Kilde: Statens vegvesen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer