Din stemme teller:

Disse kan bli Årets Bil

Flere elbiler og hybrider - og luksus som aldri før. Dette er bilene som kan bli Årets Bil 2020!

34 KANDIDATER: Nå kan du være med på å stemme fram Årets Bil 2020. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STEM FREM "DIN FAVORITT: "Årets bil 2020" skal kåres og vi trenger din hjelp til å kåre lesernes favoritt. Vinneren offentliggjøres 19. november.

Nybilmarkedet har aldri vært mer spennende enn nå. Årsaken er nye og strengere utslippskrav i Europa, et regelverk også Norge følger. Oppstarten er allerede fra 1. januar 2020, og kravene blir bare strengere og strengere fram mot 2030.

Grovt sett er målet er at gjennomsnittlig CO2-utslipp for en bilprodusent skal være under 95 gram pr. kilometer.

Store bøter

For bilprodusenten betyr det at de må betale høye bøter for overskridelse av 95 grams-grensa. For hver eneste bil blir bota på hele 95 euro per g/km overskridelse, multiplisert med hele den totale bilflåten.

Det vil si at dersom de selger 500.000 biler som overstiger grensa med ti gram, ender produsenten opp med ei bot på 4,75 milliarder kroner.

KICK OFF: Dagbladet og Dinside har arrangert Årets Bil sammen i tolv år på rad, og arrangementet der alle årets biler ble presentert, var i år større enn noen sinne. Fra venstre: Espen Stensrud (redaktør Dinside Motor og juryleder i Årets Bil), Erik Andresen (direktør i Bilimportørenes Landsforening), Ander G. Hovde (seniorrådgiver i Kantar TNS og jurymedlem) og Molly Pettit (motorsportkommentator og jurymedlem). Foto: Jamieson Pothecary
KICK OFF: Dagbladet og Dinside har arrangert Årets Bil sammen i tolv år på rad, og arrangementet der alle årets biler ble presentert, var i år større enn noen sinne. Fra venstre: Espen Stensrud (redaktør Dinside Motor og juryleder i Årets Bil), Erik Andresen (direktør i Bilimportørenes Landsforening), Ander G. Hovde (seniorrådgiver i Kantar TNS og jurymedlem) og Molly Pettit (motorsportkommentator og jurymedlem). Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Årets Bil - halvparten elektrifisert

Blant kandidatene i Årets Bil 2020 er faktisk nøyaktig halvparten elektrifiserte. Seks av dem er tilgjengelige som elbiler, sju er tilgjengelige som hybrider og fire er tilgjengelige som ladbare hybrider. Til neste år vil vi se enda flere elektrifiserte biler.

Samtidig ser vi en oppblomstring av ultraluksusbiler med store motorer, og vi har aldri før hatt to biler med 12 sylindre blant kandidatene.

Men nok om det: Under ser du hvilke biler du kan stemme på, til «Folkets favoritt» og som et viktig element i det som til slutt skal bli «Årets Bil 2020».

PS: Se oversikt over alle bilene finner du under stemmeboksen. Du kan lese våre tester av bilene ved å trykke på den blå lenka i navnet på hver bil. Vel bekomme!

BMW 1-Serie

Den er produsert i mer enn 1,3 millioner eksemplarer, siden den ble lansert for 15 år siden. Plattformen er helt ny og er for første gang forhjulstrukket, med mulighet for firehjulstrekk (xDrive). Den er faktisk fem mm kortere, men bredere og høyere.

Til tross for to cm kortere akselavstand er innvendig plass større for alle passasjerer, med bagasje. Tilgjengelig med to bensinmotorer (140 og 306 hk) og tre dieselmotorer 116, 150 og 190 hk), hvorav to modeller med xDrive-firehjulsdrift. Steptronic automatgir er også tilgjengelig på modellene hvor det ikke er standard.

BMW 1-SERIE. Pris fra: 326.000 kroner. Foto: Jamieson Pothecary
BMW 1-SERIE. Pris fra: 326.000 kroner. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

BMW 3-serie

3-serien er BMWs suverent mest solgte modell, med hele 15,5 millioner biler globalt. 3-serien er omtrent på størrelse med en 5-serie fra 90-tallet (E34).

For første gang i 3-seriens historie er den ganske romslig. Du kan velge mellom to dieselmotorer og tre bensinmotorer på mellom 184 og 374 hester, men det er den ladbare hybriden 330e med 245 hester som logisk nok blir storselgeren.

Den er billigst og er en bra priset, velutstyrt premium, selv om bagasjerommet blir mindre. Oppgitt elektrisk rekkevidde på seks mil gir bra mulighet for bensinfri kjøring for mange.

BMW 3-SERIE: Pris fra 457.400 kroner. Foto: Knut Moberg
BMW 3-SERIE: Pris fra 457.400 kroner. Foto: Knut Moberg Vis mer

BMW 8-serie Gran Coupé

8-serien startet med todørs kupé, så kom kabrioleten og nå på tampen, presenteres 8-serie Gran Coupé, den bredeste bilen i BMWs historie.

Vi snakker om ypperste luksus i sportslig format. Plattformen er med racing i tankene fra bunnen av, og racing-versjonen går allerede på banen. Det finnes bare bensinmotorer med enten seks- eller åtte-sylindre med åtte-trinns Steptronic og firehjulsdriftsystemet xDrive.

Velg mellom 840i med 340 hester, den velutstyrte M580i med 508 hester og etter hvert M8 med 825 hestekrefter.

BMW 8-SERIE: Pris fra: Ikke fastsatt. Foto: Jamieson Pothecary
BMW 8-SERIE: Pris fra: Ikke fastsatt. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

BMW X6

Andre generasjon X6 vil skille seg langt mer fra opphavet X5 designmessig. Den er mer velproporsjonert, men kanskje ikke like sjokkerende som første generasjon.

Blant nyhetene er en opplyst grill, som er noe mer vidstrakt og sportslig enn hos X5. Hekken er svært kupé-preget, med de lengste baklyktene vi har sett fra BMW hittil.

Foreløpig vil den bli tilgjengelig mer to seks-sekssylindrede dieselmotorer på 265 og 400 hester og to bensinmotorer, en sekser på 340 og en V8 på 520. Senere kommer en X6 M, med godt over 600 hester.

BMW X6: Pris fra 1.047.800 kroner. Foto: BMW
BMW X6: Pris fra 1.047.800 kroner. Foto: BMW Vis mer

BMW X7

Den største BMW-en noensinne. En koloss som tar kampen opp mot de største SUV-ene. X7 er en maktdemonstrasjon i ren luksus og vil trolig være det foretrukne kjøretøyet fremfor 7-serien, for å vise pondus og penger hos BMW-kjøperne.

Den rommer sju personer på en komfortabel måte. Med sine motoralternativer, som foreløpig består av de to kraftige dieselmotorene 30d med 265 hester og M50d med 400 hester, samt bensinmotorene 40i med 340 og M50i med 530 hk, har man valget mellom rask eller veldig rask skyss.

BMW X7: Pris fra 1.285.000 kroner. Foto: Jamieson Pothecary
BMW X7: Pris fra 1.285.000 kroner. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

BMW Z4

Den minste kabrioleten fra BMW har kanskje aldri vært direkte vakker, men siste versjon er trolig den som er lettest å like - i hvert fall bak rattet. Sporvidden har aldri vært bredere og akselavstanden aldri vært kortere. Aldri har den vært morsommere å kjøre heller.

BMW har gitt den et ikke så rent lite rampete utseende. Inni har den de fleste luksuselementer man kjenner igjen fra alle BMW-er, og toliteren i to effektversjoner passer bilen godt. Toppmodellen M40i med 3-liters sekser på 340 hester var blant sommerens deiligste minner.

BMW Z4: Pris fra 589.400 kroner. Foto: Jamieson Pothecary
BMW Z4: Pris fra 589.400 kroner. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Bentley Continental GT

Bentley har endelig fått egen importør i Norge, samtidig som de har to splitter nye modeller i sortimentet. Continental GT og GT C er Bentleys sportsligste modeller, med og uten tak.

De store «to pluss to»-bilene er leverandører av ultraluksus. Nå har den endelig også en design som både er barskt, bøllete, oppsiktsvekkende og elegant på en gang.

Doningen veier 2,2 tonn, men krefter er det nok av takket være den tolv-sylindrede motoren i W-form, med 626 hk og 900 Nm fordelt på alle fire hjulene.

Den er også tilgjengelig med en 4-liters twin turbo V8 på 550 hk.

BENTLEY CONTINENTAL GT: Pris fra: 2.900.000,-

 Foto: Jamieson Pothecary
BENTLEY CONTINENTAL GT: Pris fra: 2.900.000,- Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

DS 3 Crossback

DE Automobiles ble trukket ut av Citroën som en egen bilprodusent i 2014 og skal være det luksuriøse og sportslige alternativet fra Frankrike. DS 3 Crossback er det siste skuddet på stammen av modeller, en snerten liten Crossover med bakkeklaring og sterk designtilhørighet med den populære DS 3.

Inni råder full luksus med mye skinn og lavt støynivå. Den fås med en 1,2 liters bensinmotor på enten 100, 130 eller 155 hester, men det er den elektriske versjonen med 136 hk og 32 mils rekkevidde som er interessant for Norge.

DS 3 CROSSBACK: Pris fra 290.000 kroner (E-Tense fra 312.000,-)

 Foto: Jamieson Pothecary
DS 3 CROSSBACK: Pris fra 290.000 kroner (E-Tense fra 312.000,-) Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Kia ProCeed

Kia bobler over av designglede for tiden, og klarte ikke å la være å bygge ProCeed, selv om de allerede hadde en vanlig stasjonsvognutgave av Ceed. Dette er åpenbart en designperle som fortsatt har alle praktiske løsninger i behold.

Dens eneste naturlige alternativ er Mercedes CLA Shooting Brake, men Kia stopper omtrent der Mercedes begynner på motorer. ProCeed er tilgjengelig med tre motorer. En 1,4 liter med 140 hester, en 1,6 med 204 og en 1,6 diesel med 136 hk. Alle med automat og forhjulstrekk.

KIA PROCEED: Pris fra 411.400 kroner. Foto: Rune M. Nesheim
KIA PROCEED: Pris fra 411.400 kroner. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer

Kia e-Soul

Den artige kasse-elbilen har kommet i ny utforming. Linjene er blitt strammere og moderne, men det som er langt viktigere er at den har fått en 64 kWt-batteripakke slik at rekkevidden har økt til 452 km.

Samtidig har effekten økt til 204 hester. Den har rett og slett blitt en skikkelig kvikkas. Du får den også med 39,2 kWt, med 136 hester og rekkevidde på 276 km. Den har god plass i baksetet, men desto mindre plass i bagasjerommet. Bra prising vil gjøre den aktuell fremover også.

KIA E-SOUL: Pris fra 271.900 kroner. Foto: Jamieson Pothecary
KIA E-SOUL: Pris fra 271.900 kroner. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Kia e-Niro

Dette er en kompakt SUV, eller høy stasjonsvogn, som er stor nok for en familie. Bakseteplassen er svær og 451 liter i bagasjerommet vil også tilfredsstille de fleste. Og den har det som skal til.

E-Niro er blant de mest energieffektive bilene i dag. Rekkevidde på 455 kilometer og hurtiglading på 100 kW holder for de aller fleste. 204 hester føles som et opprykk fra en normal bil, og den er enkel og lettkjørt selv om du finner det aller meste du ønsker av utstyr.

KIA E-NIRO: Pris fra 370.600 kroner. Foto: Kia
KIA E-NIRO: Pris fra 370.600 kroner. Foto: Kia Vis mer

Kia XCeed

Denne er en nykommer i segmentet for Kia. Bilen er en tøff Crossover i C-segmentet for de som synes den jevnstore Niro blir litt for ordinær i designen.

Og selv om XCeed har sportsligere linjer rommer den lett fire voksne. Bagasjerommet er på hele 426 liter. Den er tilgjengelig med tre motoralternativ; 1.0 bensin på 120 hk (med manuell girkasse), 1,4 liter på 140 hk og 1,6 diesel på 136 hk. Begge med sju-trinns dobbeltclutch girkasse.

Selv om utseendet sladrer litt om firehjulsdrift, er imidlertid samtlige forhjulstrekkere.

KIA XCEED: Pris fra 289.900 kroner. Foto: Knut Moberg
KIA XCEED: Pris fra 289.900 kroner. Foto: Knut Moberg Vis mer

Range Rover Evoque

Range Rover I baby-format slo skikkelig godt an, til tross for høy pris da den ble lansert med en ganske så nyskapende og kul design i 2011. Nå er andregenerasjon på plass, men som så ofte før tør man ikke endre mye på et vinnende konsept.

Du skal være god for å se for forskjellene, til tross for at det er en helt ny bil. Selv inni er den ganske lik, men har nå tre skjermer, slik Velar startet med. Evoque fås med to-liters bensin- og dieselmotorer. 200, 250 og 300 for bensin. 150, 180 og 240 for diesel. 1,5 liters ladbar hybrid kommer trolig til neste år.

RANGE ROVER EVOQUE: Pris fra 650.950 kroner. Foto: Jamieson Pothecary
RANGE ROVER EVOQUE: Pris fra 650.950 kroner. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Lexus UX

Dette er den minste SUV-en fra det japanske luksusmerket Lexus. Fra før har de NX og RX i kort og lang utgave. UX konkurrerer med blant andre Audi Q3, BMW X1 og X2 og kommende Mercedes B-klasse.

Bilen skiller seg markant fra mengden med voldsom, nesten provokativ design og følger det opp innvendig også. Den er komfortabel, stillegående, velkjørende, men trang i baksetet.

Lexus er kjent for sine hybrider, og UX fås kun med kun med trinnløs automat men med både forhjulstrekk. Effekten er på 178 hester.

LEXUS UX: Pris fra 385.100 kroner. Foto: Jamieson Pothecary
LEXUS UX: Pris fra 385.100 kroner. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Lexus ES

Sammen med flaggskipet LS, er ES den modellen som har levd lengst av Lexus sine modeller. I år fyller den 30 år, og da passer det godt at den for første gang blir tilgjengelig i Norge også.

Bilen er basert på samme plattform som Toyota Camry og har siste generasjons hybridsystem. Det vil si at dette er en forhjulstrekker, selv om den er større enn tidligere tiders GS, med sine 497,5 cm.

Sedanen er med andre ord svær, men med lite bagasjerom (454 l) Den er kun tilgjengelig i én motorvariant, en 2,5 liter med 218 hester.

LEXUS ES: Pris fra 538.100 kroner. Foto: Knut Moberg
LEXUS ES: Pris fra 538.100 kroner. Foto: Knut Moberg Vis mer

Mazda 3

Det har ikke gått mer enn seks år siden forrige generasjon kom på markedet, og strengt tatt ser den fortsatt bra ut. Men det gjelder ikke for Mazda, som ønsker å skille seg ut på design. Og her har de gitt den fritt spillerom.

Mazda 3 er bred, flat og blant de lengste i markedet. Men plassen i baksetet er fortsatt marginal. Den største C-stolpen i klassen gir en liten bakdør og lite sikt bakover.

Bilen fås med en revolusjonerende to-liters bensinmotor med kompresjonstenning på 180 hester, samt en innstegsmodell med 122 hester.

MAZDA 3: Pris fra 290.800 kroner Foto: Mazda
MAZDA 3: Pris fra 290.800 kroner Foto: Mazda Vis mer

Mazda CX-30

Mazda roter det til litt i navnerekka si, med den ekstra nullen, men faktum er at de ikke har hatt en høyreist bil i denne størrelsen før. CX-30 kunne sikkert blitt kalt CX-4, for den ligger mellom CX-3 og CX-5 i størrelse.

Utvendige former og et eget sportslig interiør er kjente ingredienser hos Mazda, men det er den svært spesielle to-literen med kompresjonstenning og 24 volt mildhybridsystem, som yter 180 hester, som der det mest spesielle med bilen.

Du får den dessuten både med tohjulstrekk, firehjulstrekk, manuell og automat.

MAZDA CX-30: Pris fra 290.800 kroner Foto: Knut Moberg
MAZDA CX-30: Pris fra 290.800 kroner Foto: Knut Moberg Vis mer

Mercedes B-klasse

Tredje generasjon Mercedes-Benz B-klasse er en MPV Light. Det vil si en litt mer praktisk, fleksibel og romslig A-klasse, med mulighet for smarte bakseter, der alle tre seter kan justeres 14 cm i lengderetning og legges 40/20/40.

Den er blitt bittelitt lenger og lavere enn før, og rommer voksne foran og bak. Den har fulldigital planke (skjerm) og er svært premium inni.

Du får den med to bensin- og tre dieselmotorer, men klarer du deg med tohjulstrekk finnes den som ladbar hybrid med hele 214 hester til under 400.000 kroner.

MERCEDES-BENZ B-KLASSE: Pris fra 391.000 kroner. Foto: Knut Moberg
MERCEDES-BENZ B-KLASSE: Pris fra 391.000 kroner. Foto: Knut Moberg Vis mer

Mercedes CLA Shooting Brake / Coupé

CLA har tatt markedet med storm. Endelig kunne folk med normale lommebøker kjøpe en bil som ser ut som en million kroner. Nå har den kommet i ny drakt. Den ser enda bedre ut og er i tillegg mer praktisk.

Stasjonsvognutgaven Shooting Brake har fått en markant større bakluke, og bagasjerommet er blitt større. Interiøret, som er det samme som A-klassen den deler plattform med, er fortsatt state of the art i klassen.

Man velger snart mellom fem bensinvarianter fra 136 til 425 hester og en to-liters diesel på 116 hk.

MERCEDES-BENZ CLA: Pris fra 415.000 kroner. Foto: Mercedes
MERCEDES-BENZ CLA: Pris fra 415.000 kroner. Foto: Mercedes Vis mer

Mercedes EQC

Når Mercedes igjen inntar elbilmarkedet er det med en bil som er skreddersydd for det norske markedet. En mellomklasse-SUV med oppsiktsvekkende utseende, rekkevidde nok til hytta, firehjulstrekk, masse hestekrefter, proppfull av utstyr, ok ladehastighet, tilhengerfeste som trekker 1,8 tonn og plass som i salgssuksessen GLC (for øvrig samme bilen den er bygget på).

Luftfjæring bak og adaptive dempere foran garanterer komforten du er vant til fra Mercedes. Den har til sammen 408 hester, fordelt på to motorer som trekker mest foran, når det kjøres pent og mest bak når man tråkker til.

MERCEDES-BENZ EQC: Pris fra 604.000 kroner. Foto: Jamieson Pothecary
MERCEDES-BENZ EQC: Pris fra 604.000 kroner. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Mercedes GLE

Forrige generasjon begynte virkelig å trenge en avløser, og nå er den endelig her. Nye GLE har det nye formspråket. men har beholdt den velkjente C-stolpen som GLE er alene om i modellrekken.

Det er fortsatt snakk om en svært kapabel terrengbil og svært komfortabel veibil, og interiøret, som den deler med GLS, forteller at denne hører hjemme blant luksusbilene.

GLE fås med tre dieslemotorer fra 245-330 hk, samt fem bensinmodeller fra 367 til 585 hester. Du får også to ladbare hybrider; én bensin og én diesel - sistnevnte med ti mils elektrisk rekkevidde og 320 hk.

MERCEDES-BENZ GLE: Pris fra 925.000 kroner Foto: Rune M. Nesheim
MERCEDES-BENZ GLE: Pris fra 925.000 kroner Foto: Rune M. Nesheim Vis mer

Peugeot 208

Vi er fristet til å kalle den 205, for designen fører tankene rett tilbake til den gamle klassikeren. Det er en B-klassebil, med frekk design både utvendig og innvendig, der et tredimensjonalt instrumentpanel er blant høydepunktene.

Bilen fås med 1.2 liters bensinmotor, på 75 eller 100 hester, men modellen som er interessant for Norge er den helelektriske e-208. Den har gode kjøpsargument; best rekkevidde for pengene (34 mil), den er raskt både på hurtiglading og hjemmelader (100/11 kW) og den kjører skikkelig bra.

Elbilen får 136 hester og blir tilgjengelig i fire utstyrsvarianter.

PEUGEOT 208: Pris fra 249.850 kroner. Foto: Jamieson Pothecary
PEUGEOT 208: Pris fra 249.850 kroner. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Porsche 911

Ikonet kom tilbake i ny tapning. Selvsagt er det bare små forandringer utseendemessig, men 911 er ny fra innerst til ytterst. Bilen er blitt tyngre, bredere og mer komfortabel, men samtidig sterkere, raskere og gjerrigere.

Nye 911 er blitt kompromissløs. 3-literen er blitt 30 hk sterkere på Carrera 4S (450 hk), og flere modeller kommer på rekke og rad.

Instrumenteringen er blitt langt mer digital, og knappehysteriet vi tidligere var vant med er tonet kraftig ned.

Looken har blitt horisontal, slik det var før. Porsche introduserer dessuten kjøreprogrammet WET, som gjør bilen rask i regnet også.

PORSCHE 911: Pris fra 1.607.000 kroner. Foto: Rune M. Nesheim
PORSCHE 911: Pris fra 1.607.000 kroner. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer

Renault Clio

Europas nest mest solgte bil har kommet i ny utgave. Den forrige kom i 2013 og så lekker ut, derfor ligger utseendet på den nye ganske tett på. Men interiøret har fått et løft på kvalitetsfølelse, skjermstørrelse og plass i bagasjerommet, som er større enn i VW Golf.

Du velger mellom 1.0 l bensin, med 100 hk, og 1.3, på 130 hk, eller 1,6 liter diesel, på 85 eller 115 hk. Senere kommer en hybrid (ikke ladbar).

RENAULT CLIO: Pris ikke fastsatt. Foto: Jamieson Pothecary
RENAULT CLIO: Pris ikke fastsatt. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Rolls-Royce Cullinan

Det tok sin tid, men nå har (endelig) Rolls-Royce tatt steget inn i SUV-verdenen. Utseendet kan det sikkert sies mye om, men fremtoningen er slik den alltid er hos RR - voldsom.

Vi har kjørt Cullinan og kan bekrefte at de britiske bilene fortsatt tilbyr den mest luksuriøse og komfortable måten å bli fraktet på.

Understellet styres av satellitter som vet hvilket underlag du kjører på, for å nevne noe. En V12 på historisk riktige 6,75 liters motorvolum yter majestetiske 571 hester.

ROLLS-ROYCE CULLINAN: Pris fra 5.500.000 kroner. Foto: Jamieson Pothecary
ROLLS-ROYCE CULLINAN: Pris fra 5.500.000 kroner. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Skoda Scala - God plass

Skoda Scala er kanskje den beste nyheten i år. I Hver fall den største. Skoda følger sin gamle oppskrift med å lansere en litt større og litt rimeligere bil, med litt flere praktiske detaljer enn konkurrentene.

Den måler 4,36 i lengde og har en akselavstand å 2,56 meter. Det betyr at den er betydelig større enn VW Golf. Her kan du strekke på beina i baksetet.

Du kan frakte IKEA-pakker, på opptil 2,5 meter, i bagasjerommet. Velg mellom én-liter på 95 og 115 hk eller 1,5 på 150.

SKODA SCALA: Pris fra 268.500 kroner. Foto: Jamieson Pothecary
SKODA SCALA: Pris fra 268.500 kroner. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Skoda Kamiq

Den har vært kjent i Kina, men ikke hos oss. Nå kommer Kamiq hit, og blir Skodas tredje og minste SUV på vårt marked. Den er størrelsesmessig sammenlignbar med VW T-Cross, men er betraktelig romsligere inni og har alle praktikaliteter Skoda er kjent for. Utseendet derimot, byr på få krumspring.

Forhjulstrekkeren kan velges med 1,0 med 95 hk og 115 hk, 1.5 med 150 hk eller 1.6 diesel med samme effekt. De fleste med sju-trinns DSG automat. Alle sikkerhetssystemer er på plass og man mangler lite på høyeste utstyrsnivå.

SKODA KAMIQ: Pris fra 286.000 kroner. Foto: Jamieson Pothecary
SKODA KAMIQ: Pris fra 286.000 kroner. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Subaru Forester e-Boxer

Det er få som er knyttet så mye mot fremkommelighet som Subaru, og endelig kommer Forester i ny versjon. Denne gang med hybridløsning, som den deler med XV, som ikke rakk å være med i årets kåring.

Bilen har et helt nytt utseende, er blitt større, sikrere og mer moderne i form av større skjermer også videre. Hybridløsningen har de utviklet selv. Den består av en nyutviklet to-liters boxer, med ny trinnløs elmotorassistert girkasse, samt symmetrisk firehjulsdrift. De har med andre ord videreført sine viktigste verdier.

SUBARU FORESTER: Pris fra 499.000 kroner. Foto: Rune M. Nesheim
SUBARU FORESTER: Pris fra 499.000 kroner. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer

Tesla Model 3

Den ble et lite jordskjelv i norsk bilhistorie da det ble registrer over 5000 biler på én måned tidligere i år. Det er nær en dobling av den tidligere rekorden.

Tesla traff spot on på det norske markedet, med en bil som er stor nok for veldig mange, samtidig som bilen tilbyr mer effekt enn de fleste noen gang har opplevd på kroppen, i kombinasjon med firehjulstrekk til halvparten av prisen man vanligvis må betale.

I høst kom prispresseren Standard Range Plus, med 306 hk og bakhjulstrek. Den blander seg i selskap med VW ID3, Nissan Leaf, Hyundai Kona med flere.

TESLA MODEL 3: Pris fra 384.900 kroner. Foto: Jamieson Pothecary
TESLA MODEL 3: Pris fra 384.900 kroner. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Toyota Camry

2019-modellen er altså 8. generasjon Camry siden 1982. Etter at den forsvant fra Norge i 2004, har de påfølgende generasjonene hatt en anselig karriere i andre markeder.

I størrelse er den, med sine nesten 490 centimeter i lengden, nesten like stor som en BMW 5-serie. Alle personbiler hos Toyota er nå selvladende hybrider, som de liker å kalle dem.

I Camrys tilfelle har den samme motoroppsett som Toyota RAV4 med tohjulstrekk. Det vil si en 2,5 liter, trinnløs girkasse og en elmotor som driver forhjulene.

TOYOTA CAMRY: Pris fra 429.900 kroner. Foto: Toyota
TOYOTA CAMRY: Pris fra 429.900 kroner. Foto: Toyota Vis mer

Toyota Corolla

Etter tolv år kommer verdens mest solgte bil, Toyota Corolla tilbake i Norge - med to nye hybriddrivverk og bedre standardutstyr enn BMW og Audi.

Det som tidligere var en ganske liten bil har tatt steget inn i familie-segmentet. Det er gjort en innsats hos Toyota på ergonomi i bilene, noe de har lykkes med.

Tradisjonelle bensin- og dieselmotorer er byttet ut med nesten sjokkerende gjerrige hybrider. Velg mellom 1.8 liter på 122 og 2.0 liter på 180. Corolla fås som litt trang kombi eller en romslig stasjonsvogn.

TOYOTA COROLLA. Pris fra 297.300 kroner. Foto: Rune M. Nesheim
TOYOTA COROLLA. Pris fra 297.300 kroner. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer

Toyota RAV4

Norges mest solgte SUV er tilbake med en ny generasjon. Den ser større og mer maskulin ut, men er faktisk en smule kortere og lavere.

Fokus har ligget på smarte plassbesparende løsninger, og den har fått større innvendig plass, også på grunn av lenger akselavstand. Opplevd kvalitet er høyere, og blant nyhetene er en skjerm til sladrespeil med flere visningsalternativ fra et kamera.

Den fås med drift på to og fire, der firehjulstrekkeren har elmotor bak. Velg mellom 218 hk forhjulstrekk og 222 hk firehjulstrekk.

TOYOTA RAV4: Pris fra 387.400 kroner. Foto: Jamieson Pothecary
TOYOTA RAV4: Pris fra 387.400 kroner. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Toyota Supra

Toyota har vært harde med å legge ned sine sportsbiler. Både MR2, Celica og Supra ble borte. Så fikk vi tilbake den morsomme GT-86, og i år kom overraskende nok Supra tilbake også.

Det baserer seg på et samarbeid med BMW, og Supra deler svært mye med nye Z4. De har samme motor, drivverk og fotavtrykk.

Supra har en skikkelig særegen design og er svært leken og kjøreglad. Foreløpig er den bare tilgjengelig med tre-liters rekkesekser på 340 hester, åttetrinns automat og bakhjulstrekk. Toyota hevder det kommer kraftigere versjoner på sikt.

TOYOTA SUPRA: Pris fra 906.300 kroner. Foto: Jamieson Pothecary
TOYOTA SUPRA: Pris fra 906.300 kroner. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

VW T-Cross

Når Volkswagen gjør sin entré i det minste SUV-segmentet, gjør de det skikkelig. Vi ble faktisk mer imponert over T-Cross enn av den noe større T-Roc.

T-Cross kommer kun med forhjulsdrift. Den er basert på samme plattform som småbilen Polo. T-Cross er bare 5,5 centimeter lengre, men den er samtidig en god del høyere. Dermed gir dem bra plass, om enn ikke så mye som Skoda Kamiq.

Med en bredde på 178 centimeter ser den ikke spesielt liten ut. Motorvalget er enkelt; kun en tresylindret én-liter på 115 hk er tilgjengelig.

VW T-CROSS: Pris fra 278.800 kroner. Foto: Volkswagen
VW T-CROSS: Pris fra 278.800 kroner. Foto: Volkswagen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer