Disse kjøpte fleste elbiler i 2019

Inntekt er avgjørende for om en husholdning velger elbil.

FLEST ELBILER: Jo høyere inntekt, jo mer sannsynlig er det at du kjøpte elbil i året som gikk. Foto: Tore Meek/NTB Scanpix
FLEST ELBILER: Jo høyere inntekt, jo mer sannsynlig er det at du kjøpte elbil i året som gikk. Foto: Tore Meek/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Statistisk sentralbyrå (SSB) har sammenfattet tall fra det sentrale motorvognregisteret og inntektsstatistikken for husholdningene. Slik ser man hvordan eierskap av elbiler varierer etter inntekt.

De som kjøpte desidert flest elbiler i 2019, var de med aller høyest inntekt, viser statistikken.

De rikeste kjøpte 4 av 10 elbiler

Ifølge SSB kjøpte den tiendedelen av befolkningen som utgjør de rikeste av oss, fire av ti solgte elbiler i 2019. De skriver videre at husholdningene med høy inntekt generelt kjøper langt flere nye biler, enn husholdninger med lav inntekt.

I 2019 kjøpte 8,5 prosent av husholdningene som er blant de 10 prosentene som tjener mest, ny bil, mot bare 0,2 prosent av husholdningene blant de 10 prosentene som tjener minst.

De med lavest inntekt kjøper flest fossilbiler

Også generelt kjøper husholdninger med høy inntekt flere elbiler enn fossilbiler. Hele 3 av 4 av de nyregistrerte bilene til husholdningene med høyest inntekt var elbiler.

Gruppen som er i nedre inntektshalvdel av statistikken, kjøpte 10 prosent av elbilene i 2019, og 22 prosent av fossilbilene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer