Raskest lading av elbil

Disse lader lynraskt

Mange stirrer seg blinde på hvor lang rekkevidde en elbil har. På langtur i sommer er det like viktig at bilen lader raskt. Forskjellene mellom beste og dårligste er store.

800 VOLT: Nye Hyundai Ioniq har 800-volts teknologi. Det betyr at den kan lades svært raskt, og er viktig når du skal på ferie i sommer. Det viser også testen til NAF, der den den lader batteriet til 80 prosent på under 20 minutter. Foto: Hyundai
800 VOLT: Nye Hyundai Ioniq har 800-volts teknologi. Det betyr at den kan lades svært raskt, og er viktig når du skal på ferie i sommer. Det viser også testen til NAF, der den den lader batteriet til 80 prosent på under 20 minutter. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert

I Norges Automobil-Forbunds (NAF) store rekkeviddetest av 21 elbiler, klarer nye Ioniq 5 å fullade batteriet – det vil si til 80 prosent som er det anbefalte for å få en mest mulig effektiv lading – på bare 19 minutter.

Det betyr en rekkevidde på rundt 350 kilometer på kort tid. Bilen har ny 800 volts teknikk, og det gir raskere lading enn alle konkurrentene. På de neste plassene kom Tesla Model 3 og Audi e-tron GT.

Den nye rekkeviddekongen

I en rapport fra konsulentfirmaet P3 Automotive, som sammenlikner forbruk og ladehastighet på nye elbiler, slår nye Mercedes EQS alle konkurrentene. På 20 minutter lader den 266 kilometer rekkevidde.

Tesla Model 3 Long Range og VW ID.3 med det største batteriet kom på de to neste plassene. Da denne rapporten ble laget var for øvrig ikke Ioniq 5 lansert ennå.

Rapporten slår fast at det er i ferd med å skje store endringer når det gjelder ladehastighet på elbilene. Den er indeksbasert, og den elbilen som klarer å lade strøm nok til 300 kilometers kjøring på 20 minutter får indeks 1.

I den nye rapporten er altså Mercedes EQS best, med en indeks på 0,88. Tesla Model 3 og VW ID.3 på de neste plassene får henholdsvis 0,74 og 0,73.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer