Dødsulykker

Disse rammes oftest

Nesten ingen kvinner omkommer i trafikken i Norge. Første halvår mistet seks kvinner og 45 menn livet. Mange av dem godt voksne på motorsykkel.

MANGE PÅ MOTORSYKKEL: På norske veier omkom 45 menn og «bare» seks kvinner første halvår. Mange av mennene var over 40 år og kjørte motorsykkel. Foto: Rune Korsvoll
MANGE PÅ MOTORSYKKEL: På norske veier omkom 45 menn og «bare» seks kvinner første halvår. Mange av mennene var over 40 år og kjørte motorsykkel. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statistikken over antall drepte på norske veier så langt i år, avslører store forskjeller på hvilke trafikantgrupper som er mest utsatt. Det omkom ett barn og seks kvinner. Den dystre statistikken domineres av menn med 45 omkomne. De omkomne kjørte oftest personbil eller motorsykkel. Mange av mennene er rundt 50 år. Ti av de omkomne er førere på motorsykkel og åtte av disse er menn over 40 år

Mange MC-ulykker

- Seks av åtte dødsulykker i juni var med motorsykkel. Mange av førerne godt voksne menn, forklarer avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen.

- Seks av dødsulykkene på motorsykkel hittil i år er utforkjøring i sving og i mange av disse ulykkene har flere kjørt i følge. Dette tyder på at førerne ikke har behersket kjøretøy og fart gjennom svingen og har kjørt fortere enn de har hatt ferdigheter til. Hun tror at litt av den store forskjellen mellom kjønnene kan forklares med at menn oftere tar høyere risiko i trafikken enn kvinner.

Menn 45 til 70 år

- Så langt har vi hatt mye fokus på unge menn som tidligere var ekstremt overrepresentert i ulykker. Her har vi hatt en gledelig utvikling, som kan skyldes at informasjonskampanjene har virket. Nå ser vi at menn i alderen 45 til 70 år står for en stadig større andel av de drepte, sier Ranes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer