Årets Bil i Europa 2018

Disse sju kan bli
Årets Bil i Europa

Volvo blant kandidatene til å vinne European COTY 2018.

ÅRETS BIL I EUROPA? Nykommeren Volvo XC40 er blant de sju finalistene i European Car of the Year 2018. Foto: Produsenten
ÅRETS BIL I EUROPA? Nykommeren Volvo XC40 er blant de sju finalistene i European Car of the Year 2018. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De var i utgangspunktet 37 bilmodeller som konkurrerte om å bli Årets Bil i Europa 2018. Men i forrige uke ble de nominerte til European Car of the Year (European COTY) skåret ned til sju.

Etter at Opel Astra vant European COTY i 2016, ventet mange i mars at elbilen Opel Ampera-e skulle stikke av med prisen for 2017. Men leveringsproblemer gjorde allerede da at den ikke greide å hevde seg.

I stedet var det den franske SUV'en Peugeot 3008 som gikk til topps.

Europeisk dominanse

60 jurymedlemmer skal stemme fram sin favoritt. Få av dem er damer, derfor har kvinnelige motorjournalister funnet denne metoden å protestere på.

Av finalebilene er det kun sørkoreanske Kia Stinger som kommer reisende fra utsiden av det europeiske kontinentet.

De seks øvrige finalistene får relativt kort reisevei til Genève, hvor vinneren blir annonsert under byens kjente bilmesse, 5. mars i 2018.

De europeiske bilene er den italienske SUV'en Alfa Romeo Stelvio, de tyske luksusbilene Audi A8 og BMW 5-serie, den franske kompakt-SUV'en Citroën C3 Aircross, den spanske småbilen Seat Ibiza og den svenske kompakt-SUV'en Volvo XC40.

Volvo-revansje?

Det kan dermed bli en revansje for Norges-favoritten Volvo. Det svenske merket har tre ganger vært på «pallen» i European COTY, men aldri vunnet.

Kandidater for 2018 Årets Bil i Europa

Merke Modell
Alfa RomeoStelvio
AudiA8
BMW5-serie
CitroënC3 Aircross
KiaStinger
SeatIbiza
VolvoXC40

I 1983 fikk Volvo 760 en gjev tredjeplass. I 2013 stakk Volvo V40 av med samme pris, mens XC90 klatret opp til andreplass i 2016.

Volvo har dessuten vunnet Folkets Favoritt i Norge med tre forskjellige modeller de siste tre årene. Det er XC90, S90/V90 og XC60 i Årets Bil-kåringen fra 2016 til 2018.

De to siste årene har de svenske bilene blitt funnet for lette til å stikke av med den aller, aller gjeveste prisen.

Nå får vi også se hvordan Volvo XC40 gjør det i Genève i høst – og i den norske kåringen om ganske nøyaktig ett år.

PS: Volvo har forøvrig også to biler med i konkurransen om Årets Bil i hele verden, men denne listen inneholder fortsatt 34 biler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer