Årets Bil i Europa 2018

Disse sju kan bli
Årets Bil i Europa

Volvo blant kandidatene til å vinne European COTY 2018.

ÅRETS BIL I EUROPA? Nykommeren Volvo XC40 er blant de sju finalistene i European Car of the Year 2018. Foto: Produsenten
ÅRETS BIL I EUROPA? Nykommeren Volvo XC40 er blant de sju finalistene i European Car of the Year 2018. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De var i utgangspunktet 37 bilmodeller som konkurrerte om å bli Årets Bil i Europa 2018. Men i forrige uke ble de nominerte til European Car of the Year (European COTY) skåret ned til sju.

Etter at Opel Astra vant European COTY i 2016, ventet mange i mars at elbilen Opel Ampera-e skulle stikke av med prisen for 2017. Men leveringsproblemer gjorde allerede da at den ikke greide å hevde seg.

I stedet var det den franske SUV'en Peugeot 3008 som gikk til topps.

Europeisk dominanse

60 jurymedlemmer skal stemme fram sin favoritt. Få av dem er damer, derfor har kvinnelige motorjournalister funnet denne metoden å protestere på.

Av finalebilene er det kun sørkoreanske Kia Stinger som kommer reisende fra utsiden av det europeiske kontinentet.

De seks øvrige finalistene får relativt kort reisevei til Genève, hvor vinneren blir annonsert under byens kjente bilmesse, 5. mars i 2018.

De europeiske bilene er den italienske SUV'en Alfa Romeo Stelvio, de tyske luksusbilene Audi A8 og BMW 5-serie, den franske kompakt-SUV'en Citroën C3 Aircross, den spanske småbilen Seat Ibiza og den svenske kompakt-SUV'en Volvo XC40.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer