Sommerdekk-test 2023

Disse skremmer oss

De ser helt fine ut, men hvor mye grep og sikkerhet er det egentlig igjen i disse brukte sommerdekkene? Vi har testet og ble litt skremt.

SER BRA UT,MEN: Disse dekkene er bare fire år gamle og har fire millimeter mønster igjen. De ser helt fine ut, men har betydelig dårligere bremsegrep og vannplanings-egenskaper enn selv de dårligste nye sommerdekket vi testet. Foto: Mirva Kakko
SER BRA UT,MEN: Disse dekkene er bare fire år gamle og har fire millimeter mønster igjen. De ser helt fine ut, men har betydelig dårligere bremsegrep og vannplanings-egenskaper enn selv de dårligste nye sommerdekket vi testet. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg tiden for å få sommerhjulene på bilen. Første helg etter påske skal i hvert fall piggdekkene av i Sør-Norge, mens bilister nordpå kan vente til 1. mai.

Du har kanskje allerede vært en tur i garasjen for å sjekke om de gamle sommerdekkene er klare for en sesong til. Kravet til mønsterdybde er bare 1,6 millimeter. Dersom du ser at de gamle dekkene har fire millimeter mønster igjen, tenker du kanskje at det er mer enn bra nok. Det skal du ikke være sikker på.

I den store sommerdekk-testen vår har vi testet et slitt sommerdekk og et slitt piggfritt vinterdekk, begge med fire millimeter mønster, for å se hva de presterer sammenliknet med de nye dekkene i testen. Med fire millimeter mønster er de fullt lovlige, men for å si det med en gang: De slitte dekkene er overraskende dårlige.

Ikke for sommerbruk

At det fire år gamle piggfrie vinterdekket (Continental WinterContact) ville prestere dårlig på sommerføre, var vi forberedt på. Vi har mange ganger advart mot å bruke dette på sommerføre. Piggfrie vinterdekk har en gummiblanding og konstruksjon som passer vinterføre, men som blir glattere jo varmere det blir i været.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.