Disse trekker ikke henger

De aller færreste bilister trenger å kjøre med tilhenger. Unntak: Nordmenn.

Tilhenger? Nei. I hvertfall ikke hvis du kjører Toyota-hybrid eller personbil med ren eldrift. Noen hybrider kan imidlertid leveres med tilhengerfeste. Bransjenettstedet Bilnytt.no har utarbeidet en liste som viser hvilke. Foto: Statens Vegvesen
Tilhenger? Nei. I hvertfall ikke hvis du kjører Toyota-hybrid eller personbil med ren eldrift. Noen hybrider kan imidlertid leveres med tilhengerfeste. Bransjenettstedet Bilnytt.no har utarbeidet en liste som viser hvilke. Foto: Statens Vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Litt forenklet kan det sies at dette med å drasse rundt med tilhengere hektet bakpå personbiler hovedsaklig er et nordisk fenomen. Det ser men lett når man reiser mye omkring og ser trafikkforhold i mange forskjellige land. Og finnes det noe mer erkenorsk enn å kjøre SUV med dieselmotor, firehjulstrekk, automat og tilhenger? - det er blitt den reneste karikaturen i bilverdenen...

Tilhengerfeste forbudt

Derfor er det mange nordmenn især som, når de skal kjøpe bil, undersøker hvor høy tilhengervekt bilen de vurderer å kjøpe kan trekke. Det kan også være smart å kontrollere at bilen man bestemmer seg for faktisk kan trekke henger i det hele tatt. Det er nemlig ikke opplagt i våre dager.

Helt siden elbiler og hybrider dukket opp på markedet, har det nemlig vært klart at de fleste av disse ikke er konstruert for å slepe på ekstra vekt.

Sammensatt problem

Generelt, når det gjelder regler for hva slags tilhenger du kan trekke etter bilen, er det tre parametere som skal stemme overens. Hva slags bil er det snakk om, hva slags henger er det snakk om, og til slutt er det viktig hva du har førerkort for. Sistnevnte parameter kan du lese mer om her: Tilhengerkalkulator!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer