Disse vinterdekkene bør du kjøpe

Michelin er den store vinneren av årets store vinterdekktest.

Riktig skodd i vinter? Her er testen. Foto: Colourbox.com
Riktig skodd i vinter? Her er testen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NAFs medlemsblad Motor har i dag publisert resultatene fra sin store vinterdekktest. Og bladet Motors test viser at Michelin i år er den store vinneren. Michelin slår både Nokian og Continental i piggfri-disiplinen og deler seieren med Nokian i piggdekk-disiplinen.

Vi kommer i løpet av uken tilbake med en stor pristest basert på dekkene som oppnår de beste resultatene.

Piggfrie vinterdekk

Det aller beste piggfrie dekket viser seg nemlig å være Michelin X-Ice X12, som oppnår 7,8 poeng. Det betyr at X-Ice-dekket slår både Nokian Hakkapeliitta R og Yokohama IceGuard IG30, som begge ender opp med 7,5 poeng og delt sølvmedalje.

Enda mer oppsiktsvekkende er det at Continental Conti Viking Contact 5 ender opp på fjerdeplass med 7,4 poeng. Samme dekk vant i fjor Motors dekktest.

Det er imidlertid viktig å legge merke til at det kun skiller 0,4 poeng mellom første- og fjerdeplassen. I tillegg anbefaler vi på det sterkeste at man leser bladet Motors dekktest, der det fremkommer bred informasjon som hjelper deg til å velge dekket som er aller best med tanke på ditt bosted og ditt spesifikke kjøremønster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer