Dobbelparkering: Er det lov?

Dobbeltparkering er faktisk ikke forbudt per definisjon. Likevel tar du store sjanser om du parkerer dobbelt.

FOTO: Stine Okkelmo
FOTO: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du blant dem som har undret deg over om dobbeltparkering er lovlig? Da er du ikke alene. Da diskusjonen oppsto i DinSides redaksjonslokaler, viste det seg at ingen av oss kunne si med sikkerhet om denne praksisen er ulovlig eller ikke.

Derfor fant vi frem til Trafikketaten i Oslo, som skriver følgende på sine nettsider:

"Dobbeltparkering er svært sjelden lovlig. Unntak kan være kort stans i forbindelse med av- og pålasting og av- og påstigning.Begrunnelsen knytter seg til vegtrafikklovens §3 som bl.a. pålegger alle trafikanter å være hensynsfulle og ikke hindre eller forstyrre annen trafikk. Bestemmelsen tolkes strengt, og selv den minste påvirkning av andres naturlige kjøremønster innebærer brudd på bestemmelsen."

Rom for tolking?

Disse setningene var imidlertid ikke nok til å stille vår nysgjerrighet. Riktignok står det at dobbeltparkering "svært sjelden" er lovlig. På den annen side går det også tydelig frem at denne parkeringspraksisen ikke er forbudt.

Vi har derfor snakket med Atle Rønning, fagkonsulent hos Trafikketaten i Oslo. Og Rønning kan fortelle følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer